2.11.11

«Πάγωσε» έξι επιστολές υπέρ Γιώργου το Μαξίμου...


Το βλέμμα στραμμένο στις Κάννες έχουν οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρουν την... εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι ηγέτες των 20 ισχυρών κρατών και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που θα επιχειρήσει να κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα καθορίσει και την στάση που θα κρατήσουν αρκετοί βουλευτές στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιμένει στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», αναφέρει ότι την τελική του στάση θα την ξεκαθαρίσει στην αυριανή του ομιλία στην Ολομέλεια, αφού δηλαδή γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Κάννες.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή και Χαρά Κεφαλίδου, οι οποίες με επιστολές και δηλώσεις επέκριναν την επιλογή του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και ζήτησαν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ πιθανότατα θα τις ακολουθήσουν και οι κ.κ. Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης και Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Από την άλλη, φαίνεται να μην ισχύει το ίδιο για βουλευτές που ανήκουν στον στενό πυρήνα του Παπανδρέου. Οι συγκεκριμένοι αναμένεται να βγουν από σήμερα μπροστά και να υπερασπιστούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, χθες, τουλάχιστον έξι βουλευτές είχαν ετοιμάσει επιστολές υπέρ του κ. Παπανδρέου και κατά διαφόρων «συμμοριών» και «αποστατών», που, «καθοδηγούμενοι από τα συμφέροντα», επιχειρούν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά τους σταμάτησε το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να μην ξεσπάσει εμφύλιος.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: