25.5.11

Με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές...


Στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας διαγωνίζεται σήμερα μεγάλο μέρος των υποψηφίων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με την εξέταση του μαθήματος, πέφτει η "αυλαία" των Πανελλαδικών για όλους τους υποψηφίους, καθώς στην πλειονότητά τους οι ... μαθητές διαγωνίστηκαν για τελευταία φορά την περασμένη Δευτέρα.

Οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι μάθημα επιλογής για τους μαθητές όλων των κατευθύνσεων και αποτελεί το "κλειδί" λόγω της βαθμολογικής βαρύτητάς του για την είσοδο των υποψηφίων στις οικονομικές σχολές.

Οι εξετάσεις ξεκινούν -εκτός απροόπτων- στις 8.30 και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες μισή ώρα νωρίτερα. Η εξέταση διαρκεί τρεις ώρες ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα αφού περάσουν δύο ώρες.

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν μόνο για όσους από τους υποψηφίους έχουν επιλέξει να εξεταστούν σε ειδικό μάθημα. Οι εξετάσεις των Αγγλικών, Ελεύθερου Σχεδίου, Γραμμικού Σχεδίου, Γερμανικών, Ισπανικών, Γαλλικών, Αρμονίας, Ιταλικών και Ελέγχου Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Η αγωνία μαθητών και γονέων μετατοπίζεται πλέον στις ανακοινώσεις των βαθμών και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Φέτος αναμένεται πτώση των βάσεων, λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι. Ενδεικτικά για την τάση αυτή είναι και η πρώτη εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα, όπου τα Μαθηματικά κατεύθυνσης και η Νεοελληνική Λογοτεγνία κατεύθυνσης φαίνεται πως καταγράφουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες.

Το enet.gr θα δημοσιεύσει τα θέματα και τις απαντήσεις σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Μπαχαράκη" και "Ορόσημο".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: