31.5.11

Γάλλος υπουργός κατηγορεί πρώην συνάδελφό του για παιδεραστία...


Ο γάλλος πρώην υπουργός Λίκ Φερί κατηγόρησε τη Δευτέρα το βράδυ έναν άλλον πρώην υπουργό ότι είχε σχέσεις παιδεραστίας στο Μαρόκο, χωρίς όμως να τον... κατονομάσει, λέγοντας ότι έχει "μαρτυρίες" για την υπόθεση αυτή από την πλευρά των "των αρχών του κράτους στο ανώτερο επίπεδο", συμπεριλαμβανομένου και ενός πρωθυπουργού.

Σε μια εκπομπή του δικτύου Canal+ αφιερωμένη στα σεξουαλικά σκάνδαλα που πλήττουν τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και τον πρώην υφυπουργό Ζορζ Τρον, καθώς και ζητήματα που άπτονται της υπευθυνότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας (2002-2004) επικαλέστηκε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Le Figaro Magazine.

"Έχετε ένα επεισόδιο που αναφέρεται σε έναν πρώην υπουργό ο οποίος πιάστηκε στο Μαρακές, σε ένα όργιο με νεαρά αγόρια", είπε. "Πιθανώς, γνωρίζουμε όλοι εδώ για ποιόν πρόκειται", δήλωσε ο Φερί.

"Την υπόθεση αυτή μου την διηγήθηκαν ανώτερες κρατικές αρχές, και κυρίως ο πρωθυπουργός", πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς, αν έχει αποδείξεις για τις κατηγορίες του, ο κ. Φερί απάντησε: "προφανώς όχι". Αλλά "έχω μαρτυρίες από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, και από τις κρατικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο", σημείωσε.

Ο κ. Φερί εξήγησε ότι δεν δίνει το όνομα αυτού του πρώην υπουργού διότι, όπως είπε, "αν δώσω το όνομα τώρα, εγώ θα κατηγορηθώ και ασφαλώς θα καταδικαστώ, αν και ξέρω ότι η ιστορία είναι αληθινή".

Ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορηθεί για προσήνεια επειδή αποσιώπησαν τις προβληματικές ερωτικές σχέσεις του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ με τις γυναίκες, ο πρώην υπουργός είπε ότι "οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πουν τα πράγματα που γνωρίζουν (...) διότι μπορεί να κατηγορηθούν για συκοφαντία".
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: