31.5.11

«Κλειδώνει» η παραπομπή του Άκη...


Σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων έχει πια στα χέρια της η αρμόδια προανακριτική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ... πόρισμα που θα κατατεθεί και θα ζητά την παραπομπή του πρώην Υπουργού θα είναι ομόφωνο και θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ήδη οι βουλευτές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους έχουν μία σαφή εικόνα για τον κύκλο διακίνησης της μίζας και θεωρούν ότι η διαδρομή που ακολουθήθηκε για να κρυφτούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος είναι Αθήνα – Έσσεν – Ζυρίχη – Λευκωσία – Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το 1999 τρία εμβάσματα από ελβετική τράπεζα κατέληξαν σε λογαριασμό της κυπριακής Τορκάσο, ιδιοκτησίας του πρώτου ξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, από την οποία αγοράστηκε και το ακίνητο της Διον. Αεροπαγίτου. Την ίδια ακριβώς περίοδο, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, υπήρξε έμβασμα από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων Ferostaal σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας με την κωδική ονομασία «KYROS».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές θεωρούν ότι ο «Κύρος» είναι υπαρκτό πρόσωπο που σχετίζεται με offshore στον Παναμά.

Τέλος, η επιτροπή ερευνά και μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με τις αγορές μεγάλων εκτάσεων για την καλλιέργεια αμπελιών την περίοδο που διακινήθηκαν οι μίζες από πρόσωπα που εμπλέκονται με τα υποβρύχια.

Εκτός από τον επιχειρηματία κ. Αλέξανδρο Αβατάγγελο, ιδιοκτήτη της offshore εταιρείας Dolmarton μέσω της οποίας διακινήθηκαν οι «ωφέλιμες πληρωμές» για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο οποίος διατηρεί τους Τηνιακούς Αμπελώνες, μέλη της επιτροπής που ερευνούν την υπόθεση βρήκαν νέο «πρόσωπο – κλειδί» που έχει προχωρήσει σε αγορά έκτασης αμπελώνων την ίδια ακριβώς περίοδο. Το στοιχείο αυτό μάλιστα αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό από βουλευτές.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: