31.5.11

Κινητοποιήσεις στα λιμάνια της χώρας...


Στάση εργασίας από κάθε λιμενική εργασία έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας. Παράλληλα, υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ θα ... συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο του Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης η Ενωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), θα συναντηθεί σήμερα με συνδικαλιστές άλλων ΔΕΚΟ που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν για να συζητήσουν και να αποφασίσουν πιθανότατα και κοινές κινητοποιήσεις, ενώ προγραμματίζουν και 24ωρη απεργία.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και έκανε λόγο για "μητέρα των μαχών} στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.
AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: