30.5.11

Πως ξεχωρίζει το γνήσιο Ελληνικό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. από τις μαϊμούδες...

adena-gr.blogspot.com
Κατ΄αρχάς εάν βρίσκεστε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ΗΠΑ), το ελαιόλαδο αποκλείεται να κοστίζει στο 1/3 της τιμής που πωλείται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ.
Έτσι η... τιμή ανά λίτρο για το παρθένο ελαιόλαδο συνήθως κυμαίνεται γύρω στα 4 ευρώ. Όμως το Extra Virgin Oil of Kalamata που είναι ένα από τα λεγόμενα Π.Ο.Π. προϊόντα (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) η λιανική τιμή του στις συσκευασίες λίτρου είναι 6,5 έως 7 ευρώ. Έαν βέβαια το νόμισμα είναι US δολάρια, δεν θα... κοστίζει το ισόποσο, δηλαδή 9-10 $, γιατί με τα έξοδα μεταφοράς τελωνείου κ.λ.π. στο ράφι του Αμερικάνικου Σούπερ Μάρκετ θα κοστίζει τουλάχιστον 15 δολάρια. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν οι οι χαζοαμερικάνοι, και μαζί τους οι Ομογενείς με τα των (υπαλλήλων ) Προξενικών Αρχών, να αγοράζουν στο εξωτερικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας προς περίπου 2 ευρώ το λίτρο μόνον?
Δυστυχώς παρ όλα τα δεκά
δες εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε (άγνωστο που) το Ελληνικό Κράτος με Ευρωπαϊκά κονδύλια για την προώθηση-ανάδειξη του Π.Ο.Π. Ελαιόλαδου, ελάχιστοι φρόντισαν να ενημερώσουν τους (εκτός της χώρας μας) αγοραστές, να ελέγχουν την συσκευασία για την ύπαρξη του χαρακτηριστικού σήματος ΠΟΠ (στο πράσινο κύκλο).
Φυσικά πολλά (για να μην πούμε τα περισσότερα) από τα Καλαματιανά λάδια στην Αμερική και άλλες Ηπείρους, που οι προμηθευτές τους ισχυρίζονται ότι είναι παρθένα και εισαγόμενα, από την Ελλάδα , δεν έχουν αυτό το ερυθροκίτρινο σηματάκι , που θα ήταν ... κάποια ένδειξη γνησιότητας
Τότε, τι είδους πάμφθηνα .... έλαια περιέχουν αυτά τα μπουκάλια και οι τενεκέδες που έχουν
πλυμμυρίσει τις ξένες αγορές?

Δεν υπάρχουν σχόλια: