31.5.11

Τις επόμενες ώρες στη Χάγη ο Μλάντιτς...


Η έκδοση του Ράτκο Μλάντιτς, του πρώην αρχηγού των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών 24 ωρών, δήλωσε την Τρίτη σέρβος δικαστικός αξιωματούχος που... δεν κατονομάζεται.

"Θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων 24 ωρών, μόλις η έφεση φθάσει στο δικαστήριο, και αυτό θα γίνει σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Το τριμελές δικαστήριο θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες επί της εφέσεως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την απορρίψουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει τα έγγραφα έκδοσης και θα φύγει", πρόσθεσε.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες κατά του Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 43μηνης πολιορκίας του Σαράγεβο και της σφαγής 8.000 ανθρώπων στη Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

Ο Ράτκο Μλάντιτς οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, με αστυνομική συνοδεία, στον τάφο της κόρης του, σε νεκροταφείο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της σερβικής εισαγγελίας για εγκλήματα πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς.

Στη συνέχεια ο Ράτκο Μλάντιτς επέστρεψε στο κελί του, στο κέντρο κράτησης του δικαστηρίου της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.

Ο ίδιος ο Ράτκο Μλάντιτς ζήτησε να επισκεφθεί τον τάφο της κόρης του Άννα η οποία αυτοκτόνησε το 1994.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: