30.5.11

Αγωγή στην Αθηνά Ωνάση για την αυτοκτονία της πρώην του Alvaro ...


Αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ διεκδικεί από την Αθηνά Ωνάση γνωστό περιοδικό της Βραζιλίας που στρέφεται νομικά εναντίον της για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του, μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για την... αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του Alvaro, Cibele Dorsa.

To 36χρονο μοντέλο -μητέρα της κόρης του Alvaro- έβαλε τέλος στη ζωή του τον Μάρτιο που μας πέρασε, πηδώντας από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το σπίτι του. Μία εβδομάδα μετά την αυτοκτονία, το περιοδικό «Caras» επρόκειτο να δημοσιεύσειεπιστολή της Dorsa, στην οποία αναφερόταν τόσο στην Αθηνά, όσο και στον αγαπημένο της.

Το ζευγάρι κινήθηκε νομικά εναντίον του βραζιλιάνικου περιοδικού και κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα: σύμφωνα με την απόφαση, το «Caras» δημοσίευσε την επιστολή της Dorsa με σβησμένα τα ονόματα της Αθηνάς και του Alvaro.

Όπως διαβάζουμε στην «Real News», το περιοδικό περνά πλέον στην αντεπίθεση και υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή του ζευγαριού είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια οικονομική του ζημία. Κατά το σκεπτικό του, αποσπάσματα της επιστολής δημοσιοποιήθηκαν σε άλλα μέσα ενημέρωσης και το Ίντερνετ χωρίς να έχουν σβηστεί τα ονόματα.

Για «λογοκρισία» και «δικτατορικό καθεστώς» έκανε λόγο το «Caras» στην ιστοσελίδα του. «Την ώρα που τυπώναμε το τεύχος λάβαμε την απόφαση του δικαστή που μας απαγόρευε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του ιππέα (σ.σ. εννοεί τον Alvaro)», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού, προσθέτοντας πως στα τόσα χρόνια κυκλοφορίας του ουδέποτε συνέβη κάτι ανάλογο.

«Μέρος της έκδοσης που είχε τυπωθεί χάθηκε και τώρα θα υπολογίσουμε την οικονομική απώλεια. Επίσης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί το κύρος του περιοδικού και να αναγκαστούμε να δώσουμε στους αναγνώστες μας ένα ημιτελές ρεπορτάζ», κατέληξε ο διευθυντής του «Caras», γνωστοποιώντας την απόφαση του περιοδικού να κινηθεί νομικά.

Μέσω του προφίλ του στο Facebook, ο Alvaro απάντησε στα όσα του καταλογίζονται: «με μεγάλη λύπη αλλά και έκπληξη βλέπω την προσπάθεια του περιοδικού να με στοχοποιεί... Θελήσαμε να αποτρέψουμε την δημοσιοποίηση της επιστολής καθώς θα βύθιζε στην θλίψη την κόρη μου και τον αδερφό της», έγραψε μεταξύ άλλων και δημοσιοποίησε μερικά από τα emails που είχε ανταλλάξει με την Dorsa λίγο πριν αυτοκτονήσει και αποδεικνύουν την συναισθηματική
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: