23.12.10

Tα ερείπια του Μamma mia στη Νταμούχαρη του Πηλίου...


Το γεφυράκι που ενώνει την Νταμούχαρη με την Τσαγκαράδα καταρρέει σιγά – σιγά. Το πεζοδρόμιο κατά μήκος της παραλίας σπάει, ενώ οι εξέδρες που είχαν τοποθετηθεί στη θάλασσα έχουν βουλιάξει. Τα σημερινά «ερείπια» δεν θυμίζουν σε τίποτα τις όμορφες σκηνές στην ταινία του Mamma Mia…Το πεζοδρόμιο αποτελούσε από ...
παλιά προέκταση του πεζοδρόμου που περνά από την Νταμούχαρη και χρησιμοποιείται για να περνά ο κόσμος κατά μήκος της παραλίας. Σήμερα σιγά – σιγά αποκολλώνται κομμάτια, σπάνε οι πλάκες και έχει μείνει μισό.Ο κίνδυνος ατυχημάτων όσων διέρχονται είναι ορατός, καθώς είναι πολύ εύκολο για κάποιον να περδικλωθεί αλλά και να γλιστρήσει όταν οι πλάκες είναι βρεγμένες από την θάλασσα. «Από όταν το φτιάχνανε λέγαμε να σκάψουν και να κάνουν από μπροστά μια τσιμεντογωνία για να μην γλείφει το πεζοδρόμιο συνέχεια η θάλασσα. Τίποτα δεν άκουσαν και τώρα κάθε τρεις και λίγο σπάει», λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Λίγο πιο δίπλα το γεφυράκι καταρρέει σιγά – σιγά. Ήδη έχουν σπάσει τα πλαϊνά προστατευτικά... που χρησιμεύουν και για να κρατιέται ο κόσμος όταν διασχίζει το γεφυράκι. Το μόνο που έχει απομείνει είναι το κομμάτι ξύλου που ενώνει την μια πλευρά με την άλλη, την Νταμούχαρη δηλαδή με την Τσαγκαράδα.

«Το γεφυράκι αυτό είναι εδώ και εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Έχει πολύ μικρό φάρδος και είναι πολύ εύκολο για κάποιον να πέσει έτσι όπως είναι τώρα», αναφέρει ο κ. Νίκος Α. και προσθέτει πως «εδώ πάνω είχαν γυριστεί σκηνές από το Mamma Mia και τώρα έχουν μείνει μόνο ερείπια».

Και οι εξέδρες όμως που είχαν στηθεί για την ταινία στο λιμανάκι πλέον βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας. «Τα μπλόκια, οι εξέδρες που είχαν στήσει για την ταινία έχουν βουλιάξει. Ένας άνθρωπος να πάει το καλοκαίρι ή τώρα το χειμώνα να ψαρέψει και να μην τις δει ή να μην ξέρει ότι ήταν εκεί μπορεί να χτυπήσει. Το καλοκαίρι θυμάμαι ένα κοριτσάκι μικρό έκανε βουτιές και χτύπησε, ευτυχώς ελαφριά», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.
volospress.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: