30.12.10

Ξάδελφος της Νατάσας Καραμανλή "έλυνε και έδενε" σε οργανισμό...


Σοβαρές καταγγελίες:
Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι Παράνομες προσλήψεις και καταχρήσεις επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη στο Invest In Greece καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον Φεβρουάριο 2007 διορίστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) ως διευθύνων σύμβουλος ο...
κ. Παζαϊτης και παρέμεινε στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, που στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Invest in Greece A.E. έως τον Απρίλιο 2010 και σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι:

"ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου''.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το φθινόπωρο του 2008 ο κ. Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και μεταξύ άλλων προσελήφθηκαν ο σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου η κόρη του υφυπουργού Οικονομίας κ Μπούρα και ο ανιψιός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του o κ. Παζαϊτης, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος των εργαζομένων του οργανισμού, έκανε προαγωγές, υποβαθμίσεις, μετακινήσεις, ακόμη και απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τήρηση των διαδικασιών και όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, για διάχυση της ευθύνης, δημιουργούσε μία επιτροπή από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με προεξέχοντα τον εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δ. Ασημομύτη ο οποίος αναβαθμίστηκε σε διευθύνων σύμβουλος το καλοκαίρι του 2009.

''Ποτέ δεν δημιούργησε Κανονισμό Προσωπικού, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί ΔΕΚΟ του 2005 και σε ένα οργανισμό με αρχικά 20 υπαλλήλους έφερε πέντε συνολικά συμβούλους.

Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ με μηδενικά όμως αποτελέσματα για τον οργανισμό'' όπως αναφέρουν και προσθέτουν ότι επί των ημερών της διοίκησής του κύριος προμηθευτής του οργανισμού έγινε η εταιρεία Neurosoft, ενώ τους τελευταίους 10 μήνες της θητείας του ως πρόεδρος ο κ. Παζαϊτης κατείχε υπαλληλική θέση ως Chief Operating Officer στη Neurosoft, που παρέμενε προμηθευτής του οργανισμού'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων και προσθέτει ότι εκτός από την εταιρία Neurosoft, συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών με σχεδόν κανένα αντικείμενο συναφθήκαν με διαφημιστικές εταιρίες όλες συμφερόντων Βαρβιτσιώτη και με νομικούς όπως η κυρία Μάλοβιτς (νομική σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη) και η κυρία Πεδιαδιτάκη (αδερφή του μετόχου της Neurosoft).

Μεταξύ άλλων, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συμμετείχαν επί ημερών Δημ. Παζαϊτη οι κύριοι Δημ. Ασημομύτης (εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Δραπανιώτης (εκπρόσωπος ΣΕΒ) και Στ. Ανέστης (εκπρόσωπος ΓΣΕΕ).
http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: