31.12.10

Ο Ειρηνικός υποδέχθηκε το 2011...


Το 2011 ξεπρόβαλε ήδη στον Ειρηνικό Ωκεανό, από τα νησιά Μάρσαλ, Φίτζι, Κιριμπάτι έως τη Νέα Ζηλανδία, όπου με επίκεντρο την πρωτεύουσα Όκλαντ, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά, απολαμβάνοντας τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τον ουρανοξύστη της ραδιοτηλεόρασης Σκάι Τάουερ.

Στην... Αυστραλία, η χώρα μπορεί να μαστίζεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, να στήσουν τρικούβερτο γλέντι στο λιμάνι του Σίδνεϊ με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και άφθονη μουσική.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η «Γέφυρα του Λιμανιού» της πόλης, απ΄όπου τα χιλιάδες βεγγαλικά - συνολικά επτά τόνοι-, έκαναν την νύκτα μέρα, σε ένα σόου που διήρκεσε 20 ολόκληρα λεπτά.

Στην Κίνα, το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2010, στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Με σκηνικό τους ουρανοξύστες της πόλης, όλοι απήλαυσαν ένα φαντασμαγορικό σόου χρώματος και φωτός.

Εορταστική ατμόσφαιρα και την Ταϊβάν. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι τεράστια και πολύχρωμα σιντριβάνια πυροτεχνημάτων, που ξεπηδούσαν από τα ψηλότερα κτήρια της πόλης, έκαναν τη νύκτα μέρα.

Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.

Και έπονται τις επόμενες ώρες οι εορτασμοί στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις σε Ινδία, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: