30.12.10

Επεισοδίων συνέχεια στο λιμάνι της Πάτρας...


Μία ακόμη ημέρα έντασης βίωσαν οι κάτοικοι της Πάτρας, βλέποντας εκατοντάδες αλλοδαπούς να συγκρούονται μεταξύ τους.

Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου τα ξημερώματα μετά από επεισόδια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, από τα οποία το ένα... σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι και άλλοι δύο τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Δεν έχουν τέλος και τα επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας, τα οποία τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Την Τετάρτη το απόγευμα περίπου 150 Αφγανοί, προσπάθησαν να εισβάλουν ομαδικά, στο λιμάνι από την προβλήτα της Αγίου Νικολάου.

Την ομαδική... επέλαση των αλλοδαπών ανέκοψαν δύο λιμενικοί που έβαλαν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα μπροστά από το χώρο απ’ όπου προσπάθησαν να μπουν οι μετανάστες. Τότε οργισμένοι οι αλλοδαποί επιτέθηκαν με πέτρες στους λιμενικούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Δύο από τους αλλοδαπούς συνελήφθησαν.

Επίθεση από αλλοδαπούς δέχθηκε οδηγός φορτηγού στην οδό Κανελλοπούλου της Πάτρας. Ο οδηγός έχει αρκετά χτυπήματα σε όλο το κορμί του.

Όλα ξεκίνησαν όταν αντιλήφθηκε ότι αλλοδαποί προσπαθούσαν να ανέβουν στην καρότσα του φορτηγού. Ο οδηγός προσπάθησε να τους κατεβάσει και ένας εξ αυτών του επιτέθηκε με κατσαβίδι και τον τραυμάτισε στο κεφάλι.

Μετά τα θλιβερά και καθημερινά επεισόδια και τις επιθέσεις κατά ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή της Πάτρας ο νέος δήμαρχος και ο περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας, βλέποντας πως το πρόβλημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ανηφορίζουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Πέμπτη το πρωί στο μέγαρο της Κατεχάκη.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: