25.12.10

Ομαλοποιούνται σταδιακά οι μεταφορές στην Ευρώπη...


Κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας προσεγγίζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια την ώρα όμως που τουλάχιστον 200 άνθρωποι έκαναν Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι και τα σχέδια χιλιάδων εκδρομέων έχουν ανατραπεί για τα καλά.

Στο αεροδρόμιο του Παρισιου χθες ακυρώθηκαν περίπου 400 πτήσεις ενώ κάποια στιγμή εκφράστηκαν και φόβοι κατάρρευσης της οροφής από το χιόνι. Σήμερα πάντως και...
το Charles de Gaulle και το Orly λειτουργούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Επίσης προβλήματα με καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν χθες και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων.

Εκατοντάδες αυτοκινητιστικά ατυχήματα αναφέρθηκαν στη Γερμανία. Στη Δανία, τρεις άνθρωποι αγνοούνται ενώ εκατοντάδες επιβάτες που σκόπευαν να περάσουν στο νησί της Βαλτικής Μπορνχόλμο, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε φέρι μποουτ.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις στους οδικούς άξονες, στη λειτουργία των συγκοινωνιών και στις πτήσεις των αεροσκαφών, στη Σουηδία, στην Ιρλανδία, στη Δυτική Γερμανία και στη Βρετανία. Στην Βόρεια Ιταλία το χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες πλημμύρισαν αρκετές περιοχές της Βενετίας.

Στην πόλη Βιτσέντζα αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα.

Το χιόνι "ανακάλυψε" χασισοφυτείες

Στην Ολλανδία οι αρχές, όπως μεταδίδει το BBC, προέβησαν στη σύλληψη αρκετών καλλιεργητών κάνναβης τους οποίους αντιλήφθηκαν επειδή τα χιόνια στις στέγες των σπιτιών τους είχαν λιώσει εξαιτίας της θερμότητας που εξέπεμπαν οι ειδικοί λαμπτήρες που είχαν για την καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: