6.12.10

Ανοικτό ενδεχόμενο νέας παράτασης για τους ημιυπαίθριους...


Ανοιχτό ενδεχόμενο για την παράταση της προθεσμίας σχετικά με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, άφησε τη Δευτέρα η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την πολιτική του ΥΠΕΚΑ στον τομέα των υδάτων.

Θα αξιολογήσουμε, είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, «εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένη τη σημαντική προσέλευση των πολιτών.

Πάντως,...
τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση ή νομιμοποίηση για τα αυθαίρετα κτίσματα, αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ για τα αυθαίρετα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει παραταθεί, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην Πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Επίσης, παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των δόσεων καταβολής, ανά κατηγορία ακινήτων.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν οι σκέψεις του υπουργείου για πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια, στα πρότυπα του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι) ή του νερού του πλυντηρίου μέσα στο 2011.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την εμπειρία ανάλογων προγραμμάτων στην Αυστραλία και την Κύπρο.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: