24.11.10

Μία σταγόνα αίμα αποκαλύπτει την ηλικία του δράστη ...


ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Επιστήμονες στην Ολλανδία ανέπτυξαν μια εξέταση αίματος με την οποία μπορεί να υπολογίζεται η ηλικία ενός ανθρώπου. Η εξέταση μπορεί να βρει διάφορες εφαρμογές και να αποτελέσει πολύτιμο βοηθητικό εργαλείο, όπως π.χ. σε ιατροδικαστικές και εγκληματολογικές έρευνες.

Την εξέταση...
ανέπτυξαν επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου «Ερασμος» του Ρότερνταμ και μπορεί να αποκαλύψει με σχετική ακρίβεια την ηλικία ενός ατόμου από μία σταγόνα αίματός του η οποία βρίσκεται στη σκηνή του εγκλήματος. Θα μπορεί επίσης να υπολογιστεί η ηλικία ενός ατόμου που έχει παραμορφωθεί σε κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Το νέο τεστ αξιοποιεί ένα χαρακτηριστικό των κυττάρων-Τ του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Τα κύτταρα-Τ περιέχουν μικρά τμήματα DΝΑ που μειώνονται με σταθερό ρυθμό όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος και είναι αυτά που μετρά το νέο τεστ. Μάλιστα η νέα τεχνική φαίνεται να έχει αποτελέσματα ακόμη και σε αποξηραμένες κηλίδες αίματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εξέταση μπορεί να αναλύει κηλίδες αίματος που βρίσκονται πάνω σε μια επιφάνεια για 18 μήνες.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: