29.11.10

«Το 2011 θα αρχίσει να διαφαίνεται αυτό το περίφημο φως στο τέλος του τούνελ»...


ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
«Η χώρα μας πέτυχε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να εξεταστεί και να προσχωρήσει η δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας: Ανακτώντας την αξιοπιστία μας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Εχουμε πολλή δουλειά, πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας» είπε και πρόσθεσε: «Το 2011 θα αρχίσει να διαφαίνεται αυτό το περίφημο φως στο τέλος του τούνελ»

Για την επιμήκυνση της αποπληρωμής ανέφερε: «Είναι μια σημαντική στιγμή γιατί επιβραβεύεται μια προσπάθεια που έχει γίνει και δίνεται ένα σήμα βιωσιμότητας στις αγορές». Συμπλήρωσε ότι «το χθεσινό βήμα πρέπει τώρα να μεταφραστεί σε αποφάσεις κοινοβουλίων για να επιταχυνθεί το άνοιγμα των αγορών για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες».

«Πριν από μερικούς μήνες ήμουν πολύ επιφυλακτικός, διότι δεν είχαμε πείσει ούτε τους εαυτούς μας ότι μπορούσαμε. Πέντε με έξι μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου μπορώ να στέκομαι μπροστά σας πολύ πιο ασιόδοξος για το μέλλον» σημείωσε ο υπουργός.

«Οι αποφάσεις που πήραμε επιβάρυναν πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έφταγαν σε τίποτε για την κατάσταση της χώρας» παραδέχθηκε ο κ. Παπακωσταντίνου και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που ο πολίτες στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται είναι γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας»

Για τα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν είπε ότι «χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή, ακόμα και βίαιη όπως στην περίπτωση μας, ανάπτυξη δεν θα υπάρχει και όποιος ισχυρίζται το αντίθετο λέει ψέμματα στους έλληνες πολίτες» συμπληρώνοντας ότι «όσα κωδικοποιούνται στο μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναπτυξιακή προσπάθεια».

Στις 16.00 θα μιλήσει στο συνέδριο ο κ. Τομάζο Σκιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίαςκαι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: