29.11.10

Δούκας και Τσιτουρίδης παραπέμπτονται για τα ομόλογα ...


Τις τελευταίες πινελιές βάζουν τα κόμματα στα πορίσματα τους για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν αύριο το απόγευμα στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως όλα δείχνουν, η παραπομπή σε προανακριτική των δύο γαλάζιων πρώην Υπουργών Πέτρου Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη είναι βέβαιη από...
την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και από τα κόμματα της αριστεράς. Το ΚΚΕ στο πόρισμα του αναμένεται να αποδίδει διαχρονικές ευθύνες στις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, ενώ θα τοποθετείται θετικά ως προς την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης για τους κυρίους Δούκα και Τσιτουρίδη. Ο ΛΑΟΣ επισημαίνει το ζήτημα της παραγραφής για όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς της ΝΔ και επιφυλάσσεται να αποφασίσει στην ολομέλεια για την παραπομπή ή όχι του Πέτρου Δούκα. Στο πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδίδονται ποινικές ευθύνες στους Πέτρο Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή.

Το πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες, ενώ για την συνέχιση της διαδικασίας σε προανακριτική επιτροπή απαιτείται να καταθέσουν πρόταση τουλάχιστον 30 βουλευτές και στη συνέχεια να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: