30.11.10

«Πράσινες» επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα...


Ο κλάδος των ΑΠΕ έχει μέλλον...
Τις επενδυτικές ευκαιρίες που καταγράφονται στην Ελλάδα στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσίασε η πρόεδρος της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου στο Black Sea Business Forum: «The New Era of Green Entrepreneurship».

H Δρ. Μπουφούνου στην ομιλία της...
«Greece: A New Investment Era in Energy & Renewable Sources» αναφέρθηκε στο νέο νόμο στρατηγικών επενδύσεων, που αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου & Αναπτύξεως, ενώ διεξήχθη παράλληλα με τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών ΟΣΕΠ (Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου), στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του οργανισμού το 2ο εξάμηνο του 2010.

Η έναρξη των εργασιών του φόρουμ έγινε από τον Δρ. Αθανάσιο Λαβίδα, αντιπρόεδρο και επικεφαλή διεθνών δράσεων του ΣΕΒ, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νικόλαο Πέντζο, τον πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως, Andrey Kondakov και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη.

Στο περιθώριο του φόρουμ η Invest in Greece πραγματοποίησε προγραμματισμένες επαφές και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με επιχειρηματίες παρευξείνιων χώρων και εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών και φορέων, για την καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος και νέων συνεργειών.

Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: