29.11.10

Κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης από εξοργισμένους αγρότες της Ιεράπετρας ...

www.cretalive.gr
Ακαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων με τον γ.γ. της ΠΝΟ και τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συνέχιση της απεργίας για ακόμα 48 ώρες, δηλαδή μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Γ.Διαμαντίδης δήλωσε πως «το κράτος δεν... θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο» και πως «όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανοιχτά», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ένας τρόπος είναι και η επιστράτευση.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων τόνισε πως αναμένει να δει εάν οι ναυτεργάτες θα έχουν συνάντηση με τους εργοδότες και από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής θα εξαρτηθεί η στάση της κυβέρνησης.

Ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε, πάντως, πως είναι αδιανόητο να έχει κοπεί στα δύο η Ελλάδα και να μην διακινούνται προϊόντα, λόγω της διεκδίκησης αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών, την ώρα που «άλλοι δεν παίρνουν καθόλου αυξήσεις».

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των νησιών είναι ήδη αντιµέτωποι µε ελλείψεις βασικών προϊόντων, ενώ µε δυσκολία γίνεται η διακίνηση των δικών τους προϊόντων – ιδιαίτερα από την Κρήτη προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι του Καστελόριζου, για µια ακόµη φορά, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν αλεύρι και λαχανικά από την τουρκική Αντίφυλλο.

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στην Ιεράπετρα οι οποίοι, αντιδρούν καθώς εξαιτίας της πολυήμερης κινητοποίησης, κινδυνεύει να χαθεί η χρονιά αλλά και η αγορά της....Ευρώπης. Πριν από λίγη ώρα, περίπου 150 αγροτικά οχήματα από την Ιεράπετρα έφτασαν στο Ηράκλειο προκειμένου να πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: