18.8.09

Κεραυνός...

Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Αύγουστο έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κέρδισε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και πέτυχε τρία παγκόσμια ρεκόρ.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ των 100 μέτρων του Πεκίνου, ο Γιουσέιν Μπολτ έκανε περίπατο. Ο τρελός επινίκιος χορός του μπροστά στους θεατές της Φωλιάς του Πουλιού είχε προκαλέσει δυσφορία στον Ζακ Ρογκ της ΔΟΕ, αλλά είχε σηματοδοτήσει τη μεταμόρφωση: ο Μπολτ από ακόμη ένας Τζαμαϊκανός σπρίντερ, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ο 22χρονος σπρίντερ κατέρριψε το περσινό ρεκόρ του στα 100 μέτρα, επιβεβαιώνοντας τον...

προπονητή τού συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ, ο οποίος τον είχε συγκρίνει για το ταλέντο του με τον Νεύτωνα και τον Μπετόβεν!

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ο Μπολτ είναι αντισυμβατικός. Χορεύει επιδεικτικά μετά τις νίκες του, στέλνει φιλιά στο κοινό, ενώ όταν επιστρέφει στη χώρα του μπορεί κανείς να τον βρει στο κλαμπ «Quad» με μια μπίρα στο χέρι. Η δημοτικότητα που κέρδισε από τα 15 του, όταν έγινε σταρ στη χώρα του, λίγο έλειψε να του κοστίσει τη μεγάλη καριέρα, καθώς θαμπώθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και εγκατέλειψε την προπόνηση, θεωρώντας ότι μπορούσε να πετύχει μόνο με το ταλέντο.

ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ότι είναι απλώς ένας νέος άνθρωπος που θέλει να χαρεί την επιτυχία του. Εκτός στίβου άλλωστε είναι πολύ σεμνός. Έχει αδυναμία στα καλά αυτοκίνητα, το κρίκετ και το... κλάμπινγκ. Όμως παρότι οι προτάσεις για να φοιτήσει σε αμερικανικά κολέγια πέφτουν βροχή, αρνείται, απαντώντας ότι δεν μπορεί να ζήσει παρά μόνο στην Τζαμάικα. Έχει εξομολογηθεί ότι την πρώτη φορά που βρέθηκε σε αγώνες στο εξωτερικό ήθελε να κλάψει γιατί νοσταλγούσε το σπίτι του. Ο ΙΔΙΟΣ πάντως δεν πιστεύει ότι είναι φαινόμενο. Όταν είχε ρωτηθεί σχετικά, είχε απαντήσει ότι είναι απλώς «ένας σπουδαίος αθλητής». Έκτοτε, ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός. Ακόμη και η γειτονιά του απέκτησε νερό μόλις έγινε ολυμπιονίκης.

«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ», είπε προχθές και όχι άδικα. Την παράσταση στο Βερολίνο πριν από 73 χρόνια είχε κλέψει ο θρυλικός Τζέσε Όουενς. Φέτος είναι η σειρά του «κεραυνού» από την Τζαμάικα να ζήσει το δικό του όνειρο.
Από τη στήλη Αγιογραφίες, ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: