25.8.09

Ξεκινά τώρα η καταγραφή των ζημιών...


Την καταγραφή των ζημιών ξεκίνησαν ήδη τα αρμόδια συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Τα τελευταία μέτωπα φωτιάς σε Κιθαιρώνα και Κάρυστο κατασβέστηκαν σήμερα το πρωί της με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν τώρα σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν.
Το απόγευμα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να προχωρήσει σε αποτίμηση της κατάστασης και αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών.
Οι πυρόπληκτοι και όσοι...

έχουν ανάγκη βοήθειας εξαιτίας της καταστροφής μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Νομαρχίας: 210 6033050-2. Επίσης, στο 197, τη γραμμή Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας.

Ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 150 σπίτια, ενώ 213.000 στρέμματα έχουν καεί.

Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από τις 25 Αυγούστου στους ΟΤΑ της περιοχής τους προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ για να χορηγηθεί η συνδρομή στεγαστικής αποκατάστασης.

Παράλληλα, ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, για την αποζημίωση των αγροτών.

Συνέντευξη τύπου για το θέμα των πυρκαγιών θα παραχωρήσει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το ζήτημα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επρόκειτο να ασχοληθεί με το θέμα Κοροβέση, ωστόσο λόγω της έκτακτης επικαιρότητας η ατζέντα τροποποιήθηκε. Το ζήτημα Κοροβέση θα απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: