25.8.09

Ειρωνείες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ πως στην πολιτική, ο εκπρόσωπος Τύπου είναι σαν το καυσόξυλο που πέφτει στη φωτιά. Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή περφόρμανς του Ευάγγελου Αντώναρου στο μπρίφινγκ. Μόνο που στις παρούσες συνθήκες- με την Αττική να έχει γίνει στάχτη- η παρομοίωση λειτουργεί ως τραγική ειρωνεία.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως οι ειρωνείες είναι περισσότερες. Αποτελεί, ας πούμε, ειρωνεία η ένθερμη, από...
πλευράς Αντώναρου, υπεράσπιση του κρατικού μηχανισμού- δηλαδή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Η κόντρα Προκόπη- Αντώναρου εγγράφεται σταθερά στο φόντο της κυβέρνησης που προέκυψε την 9η Ιανουαρίου. Ο Βαγγέλης πήρε τελικά το γραφείο Ρουσόπουλου στον πρώτο όροφο του Μαξίμου. Αλλά ο Παυλόπουλος είχε πάρει προηγουμένως τις γραμματείες επικοινωνίας και την ΕΡΤ, που είχε ο Θόδωρος. Επίσης δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί ως άτυπος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κάτι που υπονόμευε εξ ορισμού τον Αντώναρο. Ακόμη και η αυγουστιάτικη φιλολογία περί ανασχηματισμού έφερνε τον Προκόπη να απαλλάσσεται ενδεχομένως από το Δημόσιας Τάξης, αλλά να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της κυβέρνησης.

ΚΑΚΑ ΤΑ ψέματα: αν ο Αντώναρος στηρίζει τον Προκόπη- ενώ είχε κομψά αδειάσει τον Ρουσόπουλο μόλις τον διαδέχθηκε- είναι γιατί τον στηρίζει ακόμη ο Πρωθυπουργός. Κάτι που αποτελεί ειρωνεία για τη Ν.Δ., αφού ωφελεί σαφώς αντιπολίτευση.

ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ επίσης η παραμονή του Αντώναρου σε μια θέση που, πέραν του Παυλόπουλου, καλοβλέπουν και κάνα δυο άλλοι στη Ν.Δ. Ένας εξ αυτών ήταν χθες ανακουφισμένος. «Φαντάσου», έλεγε κατ΄ ιδίαν, «να είχε γίνει ο ανασχηματισμός και να ήμουν εγώ στο μπρίφινγκ...». Από μόνη της η φρικώδης αυτή διαπίστωση αποτελεί ομολογία της τραγικής θέσης που έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Κανείς στη Ν.Δ. δεν θα ήθελε να πει αυτά που είπε ο Αντώναρος. Αποτελεί ειρωνεία, αλλά από τις «κουκουνάρες» του Ράλλη ώς τον «στρατηγό άνεμο» του Πολύδωρα, η Ν.Δ. έχει μία παράδοση επιχειρησιακής ανικανότητας και φραστικής ελαφρότητας σε θέματα δασοπυρόσβεσης. ΦΥΣΙΚΑ, Η ειρωνεία είναι για τους γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο. Οι απλοί πολίτες και ειδικά φέτος οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής αισθάνονται απόγνωση και οργή. Είναι αμφίβολο αν θα αντιμετωπίσουν με ειρωνεία τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Αντώναρος σε όσους μετείχαν στις αποτυχημένες προσπάθειες πυρόσβεσης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: