18.6.09

Επίδειξη αγριότητας...

Ολα δείχνουν ότι η Σέχτα Επαναστατών βρίσκεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά του 41χρονου αστυνομικού...
Αυτό που όλοι φοβόντουσαν τελικά συνέβη χθες τα ξημερώματα στα Πατήσια με τον πιο δραματικό τρόπο: η νεοπαγής τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα των Επαναστατών σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα «επίδειξη δύναμης» δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα 41χρονο αστυνομικό, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, πυροβολώντας τον, σχεδόν εξ επαφής, 24 φορές! Η οργάνωση, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε κηρύξει τον πόλεμο στην ΕΛ.ΑΣ., έπιασε στον ύπνο την Αντιτρομοκρατική, η οποία, προς...

το παρόν, έχει χάσει το πλεονέκτημα στη μάχη κατά των τρομοκρατών, που με επαναλαμβανόμενα χτυπήματα προσπαθούν να παγιώσουν τη δράση τους καλύπτοντας το κενό της 17Ν.

Χθες (τρεις μέρες πριν από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης) επέλεξαν να σκοτώσουν, με απίστευτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, τον αστυνομικό φρουρό της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ΕΛΑ. Το χτύπημα που είχε και έντονο συμβολικό χαρακτήρα (στο Εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του ΕΛΑ) ανέδειξε τις ελλείψεις της Αντιτρομοκρατικής αλλά και μια σειρά από λάθη τα οποία αποδείχτηκαν τελικά μοιραία. Η φύλαξη της γυναίκας είχε εξελιχθεί σε τυπική υπόθεση, ενώ ο χώρος δεν πληρούσε ούτε καν τους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας.

Τα μέλη της Σέχτας, τα οποία είχαν προαναγγείλει τη δολοφονία του αστυνομικού μέσω της προκήρυξης μετά την επίθεση στο ALTER, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την ομάδα που προστάτευε την Κυριακίδου και στην πρώτη ευκαιρία χτύπησαν, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι πλέον έχουν περάσει στον κύκλο του αίματος και ότι έχουν πάρει στα χέρια τους την υπόθεση τρομοκρατία προσπερνώντας τον Επαναστατικό Αγώνα.

Στην Αντιτρομοκρατική σήμανε για μια ακόμη φορά συναγερμός αλλά οι έρευνες που ακολούθησαν δεν είχαν αποτέλεσμα. Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν οκτώ μάρτυρες που θα εξετάσουν οι Αρχές, καθώς επίσης και βίντεο από κάμερες γειτονικών καταστημάτων. Την ίδια στιγμή όμως, στις τάξεις των στελεχών της επικρατούσε πανικός καθώς, όπως έλεγαν, «πλέον η οργάνωση απέκτησε εκτελεστές και το χειρότερο, και πολλά νέα μέλη, τα οποία βοηθούν στη συλλογή πληροφοριών για τους στόχους αλλά παρέχουν και κάλυψη».

Ως προς την ταυτότητα των μελών, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για νεαρούς -κυρίως- οι οποίοι κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας και σε αντίθεση με τη 17Ν «δεν ενδιαφέρονται για ιδεολογικές ανατροπές αλλά για τυφλή βία σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ.».

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική έχει εστιάσει τις έρευνες σε οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 40 χρόνων, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις ανθρώπων που κινούνται στον ευρύτερο χώρο των Εξαρχείων.

Στο μεταξύ, η δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ΕΛΑ, με δηλώσεις του χαρακτήρισε το περιστατικό περίεργο, τονίζοντας ότι «έτσι και αλλιώς είναι σε βάρος των κατηγορουμένων. Ισως με το χρόνο να ξεκαθαρίσουν τα ακριβή γεγονότα που συνδέονται με το συμβάν». Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του κ. Αγγελέτου Κανά, αφού εξέφρασαν τη λύπη τους για τη δολοφονία του αστυνομικού, τόνισαν ότι «η αποτρόπαια αυτή πράξη δεν πρέπει να επηρεάσει την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα την οποία όλοι οι παράγοντες της δίκης πρέπει να επιδείξουν».
E-T

Δεν υπάρχουν σχόλια: