29.6.09

Σήμερα η ανακοίνωση της ποινής του Μάντοφ...

Για απάτη που αποτιμάται στα 65 δισ. δολάρια...
Ενώπιον του σκληρού πρόσωπου της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ο πρωταγωνιστής των πρόσφατων χρηματιστηριακών σκανδάλων, Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 150 ετών για απάτη που αποτιμάται στα 65 δισ. δολάρια.
Η ετυμηγορία εις βάρος του Μέιντοφ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στη διάρκεια ακρόασης η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Μαρκ Λιτ, εξαιτίας «της κλίμακας, της διάρκειας και της φύσης» των δραστηριοτήτων του Μάντοφ, ο 71χρονος απατεώνας αντιμετωπίζει ποινή...
ισόβιας κάθειρξης. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, ωστόσο, πιστεύουν ότι ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή μόλις 12 ετών. Από το είδος της ποινής, πάντως, θα εξαρτηθεί και η κατηγορία του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο θα εκτίσει την ποινή του.

Περίπου 13 δισ. δολάρια έχουν ανιχνευθεί σε λογαριασμούς περισσότερων των 1300 πελατών, ενώ ο διαχειριστής έχει εντοπίσει 1,2 δισ. που ενδέχεται να επιστραφούν σε επενδυτές, αν και οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο ύψος των χρημάτων που υπεξαίρεσε. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, πάντως, 170 δισ. δολάρια έχουν διακινηθεί μέσω του κύριου λογαριασμού του Μάντοφ τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: The Guardian, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: