30.6.09

Ένα παιδί 5 ετών ο μοναδικός, ως τώρα, επιζών της τραγωδίας...


Ζωντανό περισυνελλέγη ένα μικρό παιδί, ο μοναδικός επιβάτης που διασώθηκε από τους 153 επιβαίνοντες στο μοιραίο Α310-300 της Υemenia Air. Το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτά των νησιών Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας.
«Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA, του τοπικού φορέα αεροπορικής ασφάλειας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την είδηση για ανεύρεση σορών. Αεροσκάφος των αρχών των Κομόρος εντόπισε την...



άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σοροί να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Μορονί».

Σύμφωνα με την ASECNA, το αεροπλάνο πιθανότατα συνετρίβη σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από την ακτή. «Πιστεύεται ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφάλειας. Αξιωματούχος του ΟΗΕ στο αεροδρόμιο των Κομόρος δήλωσε ότι ο πύργος ελέγχου είχε λάβει σήμα ότι το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, αλλά στη συνέχεια χάθηκε η επαφή.

Το 51% της Yemenia ανήκει στην κυβέρνηση της Υεμένης και το 49% στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία που αφορά μεγάλο αριθμό Γάλλων πολιτών αυτό το μήνα. Την 1η Ιουνίου ένα Airbus 330 της Air France που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 228 επιβαίνοντες. Τα Κομόρος αποτελούνται από τρία μικρά ηφαιστειογενή νησιά, τη Μεγάλη Κομόρα, το Μοΐλι και το Ανζουάν. Βρίσκονται στο Δίαυλο της Μοζαμβίκης, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης.

Το αεροπλάνο που κατέπεσε είχε ενταχθεί στον στόλο της εταιρίας Υemenia Air, τον Οκτώβριο του 1999. Στο ιστορικό του είχε 51.900 ώρες πτήσης και είχε πραγματοποιήσει 17.300 πτήσεις. Αυτός ο τύπος αεροπλάνου πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1985. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κατασκευάστριας εταιρίας Air Bus, η οποία μέσω εκπροσώπων της δήλωσε ότι «θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην έρευνα για την αναζήτηση των αιτιών της πτώσης», στο τέλος του περασμένου Μαίου «πετούσαν» 214 αεροπλάνα Α310-300 απο 41 εταιρίες
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: