29.6.09

Ακόρεστη δίψα για ταλέντα...

Της Carol Sarler
Ο Μάικλ Τζάκσον δεν γεννήθηκε εκκεντρικός. Τον συνάντησα κάποτε, όταν ήταν 12 ετών. Είχα προσκληθεί τότε σε ένα μικρό σουαρέ προς τιμήν των Jackson Five. Ήταν ένα μικροκαμωμένο, εξωστρεφές αγοράκι με σκούρο δέρμα και άφρο μαλλί, που τριγύριζε χαρούμενα στην αίθουσα και διέκοπτε τα πηγαδάκια. Ανάμεσα στο τότε και το τώρα, βέβαια, μεσολάβησαν περίπου 750 εκατομμύρια δίσκοι σε πωλήσεις, προς ικανοποίηση όλων εκτός, προφανώς, από τον ίδιο- και έτσι ο Μάικλ Τζάκσον παίρνει τη θέση του στον γαλαξία των παιδιών σταρ που έπεσαν από τον ουρανό.

Η Τζούντι Γκάρλαντ ήταν...

...μόλις 14 όταν άρχισαν να της δίνουν φάρμακα για να την έχουν του χεριού τους- και σπάνιες ήταν οι φορές που κατάφερε να απαλλαγεί από αυτά στη συνέχεια. Η Μπρίτνι Σπίαρς κέρδισε ένα τηλεοπτικό τάλεντ σόου στα 11, έγινε σταρ του Disney Channel στα 12 και σήμερα, στα 21, είναι ένα ερείπιο. Η Ντριου Μπάριμορ, το γλυκό κοριτσάκι του ΕΤ, έπινε στα 11, σνίφαρε κοκαΐνη στα 12, μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης στα 13 και προσπάθησε να αυτοκτονήσει στα 14.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το βασικό υποπροϊόν της επιτυχίας, η φήμη, καταστρέφει την παιδική ηλικία- ο Μάικλ Τζάκσον είχε πει ότι του είχαν κλέψει την παιδική του ηλικία. Όταν είσαι διάσημος ως παιδί, η διαδικασία της ανάπτυξης αντιστρέφεται. Αντί ο κόσμος σου να μεγαλώνει μαζί σου, βρίσκεσαι αντιμέτωπο με ορδές ξένων που θέλουν ένα κομμάτι σου. Ξέρουμε ότι η φήμη καταστρέφει τα παιδιά. Αλλά διψάμε υπερβολικά για ταλέντα- και για χρήμα για να τα προστατεύσουμε.
(Aπό τα ΝΕΑ / The Independent)

Δεν υπάρχουν σχόλια: