29.6.09

Εμπειρίες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ με θητεία μόλις έξι μηνών, ο Νίκος Δένδιας έχει ζήσει πολλά.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ απόδραση Παλαιοκώστα, τη διαφυγή και σύλληψη Χριστοφοράκου, καθώς και την υπόθεση Καραβέλα που σφράγισε τις ευρωεκλογές- και κατά ορισμένους την εικόνα της Ντόρας Μπακογιάννη- ο Δένδιας είναι έτοιμος για νέες εμπειρίες. Όσο και να το ψάχνει κανείς, δεν υπήρξε χρονιά κατά την οποία να αλλάξουν τόσα πρόσωπα στην κορυφή του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και μάλιστα παραμονές πολιτικής αλλαγής, αφού είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Καραμανλή εξεμέτρησε το ζην. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ και έως τη...
συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα κληθεί τυπικά για να επικυρώσει τις τοποθετήσεις των ανώτατων δικαστικών, ο χρόνος μετράει ανάποδα. Όπερ σημαίνει ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες διαφορετικών κέντρων που θέλουν να προωθήσουν τους εκλεκτούς τους. Πέρα από τα πρόσωπα, σημασία έχει η υπολειπόμενη θητεία των υποψηφίων πριν από τη σύνταξη. Ένα μακροβούτι στην επετηρίδα μπορεί να φέρει στον αφρό πρόσωπα που έχουν ορίζοντα ακόμη και τεσσάρων χρόνων. Έτσι, η πνέουσα τα λοίσθια Ν.Δ. θα κατάφερνε να «κλειδώσει» την ηγεσία της Δικαιοσύνης επί διακυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Η αγωνία αυτή δεν είναι μόνο παραταξιακή. Η δραστηριοποίηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποδηλώνει τις επιμέρους ανησυχίες διαφόρων υποσυστημάτων της Ν.Δ.

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ σε όλα αυτά ο Δένδιας; Και ναι, και όχι. Η «φυσική» πολιτική αναφορά της Δικαιοσύνης από το 2004 και μετά ήταν το τρίγωνο Παυλόπουλου- Αγγέλου- Καρρά. Όπως και στο περιώνυμο Τρίγωνο των Βερμούδων, πολλά πράγματα έχουν χαθεί εκεί μέσα. Μεταξύ αυτών και δύο υπουργοί. Ο στυφός Παπαληγούρας και ο παρεμβατικός Χατζηγάκης. Ο τελευταίος, παρά το μόνιμα αφηρημένο ύφος του πολιτικού ευπατρίδη εκ Τρικάλων, πήγε να πάρει διάφορα ζητήματα στα χέρια του- εξ ου και η οριζόντια μετάθεσή του στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Μαξίμου έβαλε στη θέση του τον Δένδια.

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ πολιτικός - και με καλή εικόνα πριν πάει στο Δικαιοσύνης- ο Δένδιας είναι σαν κάτι ήρωες αμερικανικών αστυνομικών ταινιών που τους αναθέτουν γκρίζες υποθέσεις με τη βεβαιότητα ότι είναι πολύ αφελείς για να τις χειριστούν. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Κερκυραίος έχει δικαιώσει αυτούς που τον τοποθέτησαν εκεί.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: