5.6.09

Αποκαλύψεις...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι γεμάτη μεταμορφώσεις. Προσθέστε και την περίπτωση Ευάγγελου Αντώναρου...
ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΕ μεγάλες γερμανικές εφημερίδες, καλύπτοντας όχι την Ελλάδα αλλά τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών. Είχε λοιπόν το προφίλ ενός διοπτροφόρου της σοβαρής δημοσιογραφίας όταν, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανέλαβε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ήταν, άλλωστε, και φίλος του Θόδωρου Ρουσόπουλου και παλαιός Καραμανλικός.
ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ χρόνια ο Βαγγέλης δεν εξέπληξε κανέναν. Τις...
τελευταίες πέντε εβδομάδες, όμως, συνιστά αποκάλυψη. Αν δεν κινδύνευε κανείς να παρεξηγηθεί λόγω Βατοπεδίου, θά ΄λεγε πως τα έργα και οι ημέρες του Αντώναρου θα αγιοποιήσουν αναδρομικά τον Ρουσόπουλο. Ομολογουμένως, τέτοια πράγματα δεν έχουν ακουστεί στο μπρίφινγκ ακόμη και σε προεκλογική περίοδο. ΠΡΩΤΑ- ΠΡΩΤΑ είναι οι κουβάδες λάσπης. Πρώτος- και καθημερινός- στόχος, ο ομόλογος του Βαγγέλη στο ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Είθισται, εν Ελλάδι και στο εξωτερικό όπου μαθήτευσε ο Αντώναρος, να μην αλληλοβρίζονται οι εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων. Για λόγους πολιτικού τακτ αλλά και ουσίας. Τα κόμματά τους εκπροσωπούν, δεν συμμετέχουν σε κοκορομαχία. Είναι ένας κανόνας τον οποίο τηρεί ο Παπακωνσταντίνου. Ο Βαγγέλης έχει επίσης καταστήσει κεντρικό στοιχείο των καθημερινών του ανακοινώσεων τη Ζίμενς. Όχι μόνο επιτίθεται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας υπαινιγμούς και για σχέση ορισμένων με τον Παπανδρέου. Προαναγγέλλει επίσης με μεγάλη ακρίβεια την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, ιδίως δε σε θέματα συλλήψεων.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΛΑ αυτά τη Ν.Δ.; Όχι και τόσο. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον τη Βουλή για να ξεμαρκαριστεί από τα σκάνδαλα. Τι όφελος έχει να τα επαναφέρει στην προεκλογική περίοδο; Αφήστε που στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Την ώρα που ο Αντώναρος εμφάνιζε τη Ζίμενς ως «σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ», κόντευε να διαλυθεί η κυβέρνηση λόγω Καραβέλα. Ήδη κάποια στελέχη της Ν.Δ. άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις, με πρώτο τον Σουφλιά. Ο Σαρακατσάνος εξέφρασε τη λύπη του για τη «σκανδαλολογία» που κυριαρχεί στις εκλογές. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Βαγγέλης Αντώναρος μπορεί να μη μοιάζει με τον Αλ Πατσίνο. Είναι όμως σαν τον μικρότερο αδελφό της οικογένειας στον «Νονό». Φαίνεται ο πιο ήσυχος, μόλις όμως αναλαμβάνει τα ηνία, οργανώνει αβέρτα δολοφονίες.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: