21.6.09

Κάηκαν από ατύχημα τα γραφεία της "Δημοκρατικής Χίου" ...


Ψηλά το κεφάλι και γρήγορα να κρεμαστεί και πάλι η εφημερίδα στο ...μανταλάκι
Κρίμα.Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν τα γραφεία της Χιώτικης εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» στην οδό Πετροκοκκίνου 42, καθώς στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εκδηλώθηκε πυρκαγιά από το χώρο της μικρής κουζίνας η οποία επεκτάθηκε στα γραφεία της εφημερίδας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη ταχύτατα με 3 οχήματα και 8 άνδρες, περιορίζοντας τη φωτιά εντός του κτιρίου, του οποίου κατέρρευσε η ξύλινη στέγη, ενώ κάηκαν οι φτιαγμένοι από μπαγδατί τοίχοι των δωματίων.
Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί ...

υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές των γραφείων της εφημερίδας, ενώ ευτυχώς!!! δεν κάηκε το αρχείο.
Επίσης πλημμύρισαν τα διαμερίσματα που υπάρχουν κάτω από την εφημερίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της εφημερίδας η κυκλοφορίας της αναστέλλεται προσωρινά. Ο Οδυσσέας θέλει να ευχηθεί σ' όλους, να είναι πάνω από όλα καλά στην υγεία τους και με το μεράκι τους να κρεμάσουν και πάλι, τη "Δημοκρατική" στο ...μανταλάκι. Ο Χιώτικος λαός είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια της εφημερίδας, η οποία ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο.

Ανακοίνωση του ΔΣ
και των εργαζομένων
Οι διοίκηση και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την καταστροφή που υπέστησαν:
"Η ατυχία δεν κάνει διακρίσεις. Η «Δημοκρατική» λαβώθηκε βαριά από φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος η εφημερίδα αναγκαστικά θα αναστείλει για ένα μικρό διάστημα την έκδοσή της.
Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι υπερβάλλοντας εαυτούς θα προσπαθήσουν να φθάσει ξανά η εφημερίδα στα χέρια των αναγνωστών της το συντομότερο δυνατόν. Ζητάμε την αυτονόητη κατανόηση από όλους.
Θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε το Πυροσβεστικό Σώμα Χίου, για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή του, χάρη στην οποία αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ευχαριστούμε επίσης τους, Γ. Τζούμα, Μ. Γιαννάρα, Νίκο Γεωργούλη, Στ. Μπάκνη, Στ. Ζήσιμο, Κ. Μαστοράκη, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συμβάλλουν στην έκδοση της εφημερίδας μας. Η αλληλεγγύη σε τέτοιες ώρες, και όχι μόνο από τους παραπάνω, είναι το καλύτερο βάλσαμο.
Ευχόμενοι να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο, σε καμιά επιχείρηση κάτι τέτοιο, δηλώνουμε πως θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας και να σταθούμε και πάλι στις επάλξεις της Χιώτικης δημοσιογραφίας.

Το Δ.Σ. και οι Εργαζόμενοι
της «Δημοκρατικής»
Από odysseaschios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: