1.8.20

Πάνω από 1.400 θάνατοι στις ΗΠΑ...

Πάνω από 1.400 θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο
... λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.
 Τρίτο σε νεκρούς παγκοσμίως το Μεξικό – Μειώθηκαν τα κρούσματα στην Κίνα...

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 Πρόκειται για την...
τέταρτη συνεχή ημέρα κατά την οποία καταγράφονται περισσότεροι από 1.200 θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φτάνει πλέον τις 153.268.

Παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν και 69.160 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός που παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την Πέμπτη.


Από την αρχή της επιδημίας έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μολύνσεις από covid-19.

H ανησυχία στη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με την πολιτεία να καταγράφει χθες 257 νέους θανάτους από κορονοϊό, αριθμό ρεκόρ για ένα 24ωρο. Εξάλλου στην πολιτεία αυτή έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 470.000 κρούσματα και πλέον η Φλόριντα ξεπερνά σε μολύνσεις τη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας την άνοιξη.

Τρίτο σε θανάτους το Μεξικό

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από κορονοϊό στο Μεξικό αυξήθηκε χθες Παρασκευή κατά 688 για να φτάσει στις 46.688, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών, μπροστά από τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού κατέγραψε επίσης 8.458 νέες μολύνσεις από covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των κρουσμάτων σε 424.637.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων.

Μείωση κρουσμάτων στην Κίνα

Η Κίνα κατέγραψε 45 νέα κρούσματα του κορονοϊού στις 31 Ιουλίου, σημαντική μείωση από τις 127 νέες μολύνσεις την προηγουμένη, ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή της χώρας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 31 εντοπίστηκαν στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, άλλα οκτώ στην επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα έξι ήταν εισαγόμενα.

Επίσης στην Κίνα εντοπίστηκαν 23 ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό, έναντι 11 την Πέμπτη.

Μέχρι χθες Παρασκευή στην Κίνα είχαν καταγραφεί 84.337 κρούσματα covid-19 ακι 4.634 θάνατοι.

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι νεκροί στην Κολομβία

Ο αριθμός των νεκρών λόγω του κορονοϊού ξεπέρασε χθες Παρασκευή τις 10.000 στην Κολομβία, όπου η covid-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου, 295 νέοι θάνατοι και 9.488 μολύνσεις καταγράφηκαν στην Κολομβία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 10.105 και τον κρουσμάτων σε 295.508.

Στη χώρα έχει επιβληθεί lockdown από τις 25 Μαρτίου και ως τις 30 Αυγούστου. Ωστόσο γίνονται ολοένα και περισσότερες εξαιρέσεις με στόχο να επανεκκινήσει η οικονομία της Κολομβίας, η οποία έχει πληγεί πολύ από την καραντίνα.

Με το 39% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν χθες Παρασκευή, η Μπογοτά παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας στην Κολομβία. Οι αρχές της πρωτεύουσας αναμένουν η επιδημία να φτάσει την κορύφωσή της τον Αύγουστο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων από το βάρος των ασθενών με κορονοϊό, η δήμαρχος της Μπογοτά Κλαούντια Λόπες επέκτεινε χθες και για έξι ημέρες την αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές της πόλης και τα περίχωρά της. Πλέον το μέτρο αφορά 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έναντι 2,8 εκατομμυρίων μέχρι πρότινος.

Η Κολομβία, με 50 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19 στη Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: