9.8.20

10 περιστατικά α-φιλοτιμίας σε μια εβδομάδα...

 Για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κοροναϊού, ο  κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στη φιλοτιμία των Ελλήνων. Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει από την κυβέρνηση και την παράταξη του, κοιτώντας τι έκανε μέσα σε μια εβδομάδα ; Γιατί...

  έλλειψη φιλότιμου σημαίνει:

1. Μετά από διαρκείς παλινωδίες για τα όρια πληρότητας των πλοίων, ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού τελικώς να δηλώνει:  «Δεν υπάρχει θέμα με την πληρότητα στα πλοία. Δεν είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός για 2-3 ώρες στα πλοία». Δηλαδή μέχρι τον Πόρο, που έχει τώρα lockdown, κατά τον κ. Θεοχάρη δεν υπήρχε πρόβλημα.


2. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κυνηγάει τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο και όχι τον υπουργό Τουρισμού,  που διαδίδει τις παραπάνω fake θεωρίες, κόντρα στους επιδημιολόγους. ΄Η να κάνει τα στραβά μάτια όταν οι παπάδες και η θεούσα «επιστήμων» διαδίδουν ότι δεν κολλάει στις εκκλησίες, μια καραμπινάτη θεωρία συνωμοσίας.


3. Να φτάνει στις 490.000 ευρώ το συνολικό κόστος του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ερμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  το οποίο αποφασίσθηκε να υλοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών... Γιώργο Πατούλη.

4. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών να έχει καταγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο στην υπουργό Παιδείας την απίστευτη υπόθεση της καταστροφής βιβλίων απουσιών στο Κολέγιο Αθηνών διότι κάποιοι «γόνοι» είχαν πάνω από 400 απουσίες και να μην παίρνει απάντηση.

5. Στον πιο δειλό ανασχηματισμό της ιστορίας, ο πρωθυπουργός να διατηρεί στη θέση τους ακόμη και υπουργούς που είναι αποδεδειγμένα πλήρως ανίκανοι ή σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα, όπως το σκόιλ ελικίκου και η λίστα Πέτσα.



6. Να  είσαι Αδωνις Γεωργιάδης, να γράφει νεοδημοκράτης δημοσιογράφος -με αφορμή την περικοπή των αρμοδιοτήτων σου- ότι «η σημαία των ΗΠΑ που έχει στο γραφείο του ο κύριος υπουργός και τα κοινά άρθρα με τον (Αμερικανό πρέσβη) Πάιατ δεν τον έσωσαν. Του έμεινε η αρμοδιότητα για τις τιμές των ζαρζαβατικών». Και εσύ, που δεν σηκώνεις μύγα στο -προπαγανδιστικό- σπαθί σου, να παριστάνεις τον ψόφιο κοριό.

7. Να δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πως ούτε ο ίδιος γνώριζε ότι πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου για την ΑΟΖ, όταν ταξίδευε στο Κάιρο. Και ύστερα η κυβέρνηση, αντί να ενημερώσει την πρόεδρο, τα κόμματα, τους βουλευτές και τη κοινή γνώμη για το περιεχόμενο της συμφωνίας, να τη διαρρέει σε εφημερίδες.

8. Να σε καταγγέλλει και να σου ζητά εξηγήσεις το Συμβούλιο της Ευρώπης για την λίστα Πέτσα, να εκθέτεις τη χώρα διεθνώς και να μη σου καίγεται καρφί.

9. Να έχει ξεφύγει η πανδημία από δικά σου λάθη, να δίνεις ως Μητσοτάκης το κακό παράδειγμα, φωτογραφιζόμενος χωρίς μάσκα. Να σου λέει ο πρόεδρος του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι «αν είχαμε πιστή εφαρμογή των σημερινών μέτρων από τις 4 Μαΐου( άρση καραντίνας-ΣΣ) δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση σε αυτόν τον δυσάρεστο τόνο ».

10. Να μην έχεις εκμεταλλευτεί το χρόνο για τη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας. Να παραμένει ο ΕΟΔΥ της πλάκας, σε σημείο που να αναγγέλλονται τεστ στη Καβάλα αλλά να μη γίνονται λόγω έλλειψης ..τεστ! Και στο τέλος να επικαλείσαι το φιλότιμο των Ελλήνων, έτοιμος να τους αποδώσεις την ευθύνη για τη δικιά σου φαυλότητα και ανικανότητα.

Στέλιος Κούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: