1.4.18

Θεσσαλονίκη: Που συνεχίζεται το πρόβλημα με το νερό...

...που επανέρχεται...

Κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του...
...πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, όπου θα αρχίσει η εξομάλυνση μετά τις 15.00 το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χθες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει εξομαλύνει την υδροδότηση.

Επίσης, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τις 13.00 μέχρι τη 01.00 π.μ.

Προβλήματα σε άλλες, επιμέρους περιοχές σχετίζονται με υπερβάλλουσες καταναλώσεις (πλύσιμο μπαλκονιών, αυτοκινήτων κ.λπ.), οι οποίες δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό σε όλους τους καταναλωτές και κυρίως σε ψηλούς ορόφους, με θέματα πιέσεων και υψομετρικών διαφορών, αλλά και με τοπικές διαρροές που οφείλονται στις πολύωρες διακοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον προβλήματα εμφανίζονται σε μεμονωμένες οικοδομές, συνιστάται οι καταναλωτές να επικοινωνούν με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της εταιρείας (11124), ώστε να ενημερώνονται τα συνεργεία της περιοχής και να διενεργούν ελέγχους.

Σε ότι αφορά την θολότητα που παρατηρείται στο νερό, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, είναι αναμενόμενη μετά από πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται οι καταναλωτές να αφήνουν για λίγο τη βρύση ανοιχτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: