30.9.15

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της Task Force...

Έφτασε στην Αθήνα...

Με αυξημένες αρμοδιότητες και με εποπτικό ρόλο επί της βαριάς πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης, μπαίνει στην ελληνική πραγματικότητα ο νέος επικεφαλής της ενισχυμένης Task Force για την Ελλάδα.

Ο Ολλανδός, Μάαρτεν Βερβέι, είναι το...
«νούμερο 1» της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - (Structural Reform Support Service - SRSS) και βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να αρχίσει τη συνεργασία του με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο έλεγχος της υλοποίησης του τρίτου μνημονίου, οι πορεία των μεταρρυθμίσεων και το σκληρό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα είναι το αντικείμενο του Βερβέι, ο οποίος θα εδρεύει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο σκληρός τεχνοκράτης είναι σύμβουλος του Γερούν Ντάισελμπλουμ σε θέματα διαπραγμάτευσης και κατά τη σύνταξη του τρίτου μνημονίου είχε σημαίνοντα ρόλο στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Είναι οικονομολόγος με μάστερ στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Groningen στο Λονδίνο. Έχει ειδικότητα σε προγράμμα ανάπτυξης που αφορούν στο δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ είναι γνώστης των διεθνών οικονομικών σχέσεων και των χρηματαγορών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: