30.9.15

Στον Δραγασάκη η εποπτεία των τραπεζών...

Στον Δραγασάκη η εποπτεία των τραπεζών, στον Παππά η προσέλκυση επενδύσεων
...στον Παππά η προσέλκυση επενδύσεων...
Στα χέρια δύο εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού περνούν δύο από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης. Ο λόγος....
για τον Γιάννη Δραγασάκη και το Νίκο Παππά, που αναλαμβάνουν την εποπτεία των τραπεζών και την προσέλκυση επενδύσεων, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, διατηρεί την εποπτεία των τραπεζών και τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά δεν θα έχει πλέον αρμοδιότητα για το χρέος.

Στον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, περνά μεταξύ άλλων το «χαρτοφυλάκιο» της προσέλκυσης επενδύσεων. 

Ολόκληρη η απόφαση στο ΦΕΚ

Οι αρμοδιότητες των κ.κ. Δραγασάκη και Παππά περιγράφονται στην απόφαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και έλαβε αριθμό ΦΕΚ με χθεσινή ημερομηνία, ενώ σε αυτή περιλαμβάνεται η ανάθεση αρμοδιοτήτων και σε πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Στον Δραγασάκη οι τράπεζες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΦΕΚ, διατηρεί  τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί και στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφορικά με την  εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, αλλά πλέον δεν αναφέρεται στο χαρτοφυλάκιό του το πεδίο της διαπραγμάτευσης περί χρέους.

Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης παραμένει αρμόδιος για τον συντονισμό της  οικονομικής πολιτικής, ενώ προστίθεται και η αρμοδιότητα για το συντονισμό της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στον Παππά οι επενδύσεις

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Αλέξης Τσίπρας αναθέτει στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, την αρμοδιότητα «της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας θα έχει τις αρμοδιότητες:

που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: