30.9.15

Βερολίνο: Να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Ελλάδας...


Ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει πολύ συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, μέσω του τρίτου προγράμματος, και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.
Σύμφωνα με...
τον Γιέγκερ, η Ελλάδα και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στο να ξαναγίνει η χώρα ανταγωνιστική και να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

«Στην ουσία το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη, για αυτό η Ελλάδα έχει συμφωνήσει από κοινού με τους δανειστές της ένα τρίτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Όλα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτά υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο και δεν είναι μόνο συμφωνημένα στο Eurogroup -η Ελλάδα είναι ρητώς μέλος αυτού του Eurogroup- αλλά υποστηρίζονται και ρητά από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό δεν θα είναι πολύ εύκολο. Η ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει πολλά. Αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί και αυτό υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιέγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: