30.9.15

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη Συρία...

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη ΣυρίαΤο «πράσινο φως» έδωσε η ρωσική βουλή για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Το... ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti, πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ζητήσει στρατιωτική στήριξη από το Κρεμλίνο. 


Ο Ιβάνοφ ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται μόνο με μέσα της ρωσικής αεροπορίας όχι με χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «έχει αποκλειστεί η χρήση δυνάμεων επί του συριακού εδάφους». Η απόφαση, ανέφερε, σχετίζεται με το ρωσικό εθνικό συμφέρον, καθώς στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία δραστηριοποιούνται και μαχητές από τη Ρωσία (κυρίως τις περιοχές του Καυκάσου).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «μοιράζεται πληροφορίες» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη Συρία μέσω του κέντρου στη Βαγδάτη. Η ανάπτυξη θα έχει «σαφές χρονικό περιθώριο» και στόχο την υποστήριξη του Άσαντ με εναέρια μέσα στη μάχη εναντίον της ISIS, ανέφεραν ρωσικά κυβερνητικά στελέχη.

Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, συζήτησε σήμερα, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: