31.7.12

Τα λένε πάλι την Τετάρτη...


Το παρασκήνιο της νέας συνάντησης...

Μετά από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Επισημαίνεται ότι... ο προσδιορισμός της ημερομηνίας που θα γινόταν η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εκκρεμούσε, ωστόσο φαίνεται ότι η τροπή που πήρε η σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους της τρόικας επιτάχυνε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους. Όπως αναφέρεται, ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι μέχρι την νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει να λεχθεί τίποτα περισσότερο, διότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει αρραγές εσωτερικό μέτωπο.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στην τρόικα τα δέκα σημεία που ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δυνατό να ληφθούν τα μέτρα που ζητούν οι θεσμικοί εταίροι.
Οι εκπρόσωποι της τροίκας δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να συζητήσει παρόμοια θέματα πρέπει να το κάνει σε πολιτικό επίπεδο.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: