31.7.12

Τα «αγκάθια» στην κυβερνητική συνοχή ..


Διαφορετική προσέγγιση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τρόικα δείχνουν να έχουν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

«Επιδίωξη μας είναι να πάνε παράλληλα τα... μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ με το αίτημα για επιμήκυνση. Ωστόσο τα μέτρα είναι μέτρα» τόνιζε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου».

Ωστόσο το μεγάλο «πακέτο» των περικοπών είναι εκείνο που δημιουργεί τα πρώτα ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή.

«Τα αγκάθια για τη συμφωνία»

• Ειδικά μισθολόγια

• Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

• «Ψαλίδι» στις συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ

• Πλαφόν στις συντάξεις πάνω από 2.400 ευρώ

• Πλήρης κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους

• Ψαλίδι των 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ

Ο Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως η Τρόικα «θα μείνει στην χώρα μας όσο χρειαστεί» δηλαδή μέχρι να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος με τα μέτρα, τα οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και στο τέλος της εβδομάδας αν «βρεθεί το άριστο μείγμα από τα 11,5 δισ. Μόλις το βρούμε θα ανακοινωθούν τα μέτρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών που παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις επισκέφθηκαν εκτάκτως τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και είχαν μια σύντομη συνάντηση μαζί του προκειμένου να διευκρινίσουν ορισμένα θέματα που αφορούν τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στην άποψη πως η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στις διορθωτικές αλλαγές (αποκρατικοποιήσεις – συγχωνεύσεις και λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς) να συμφωνήσουν ο Πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και στην συνέχεια να τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης και της επαναδιαπραγμάτευσης.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: