31.7.12

«Πυρά» Διαμαντοπούλου κατά Τσίπρα για τον νόμο - πλαίσιο...


Την έντονη αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του νόμου 4009 για την Παιδεία και έναρξη νέου διαλόγου για τις αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ... πρώην υπουργός Παιδείας καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνολογία» και «διασπορά ψεμάτων» για τον νόμο. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας και ένας κύκλος δογματικών δυνάμεων γύρω του, προσπάθησαν επί ένα χρόνο να διασπείρουν ψεύδη για το νόμο 4009/2011 κινδυνολογώντας περί διδάκτρων, ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων ή περί τέλους των πτυχίων. Απέτυχαν» σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Δεν προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη η σημερινή επανάληψη του ψεύδους. Ο κ. Τσίπρας συνεπής βεβαίως με τον εαυτό του, ζητά την πλήρη ανατροπή του νόμου και την επιστροφή στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε η πρώην υπουργός και συνέχισε «την επιστροφή σε ένα πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ όπου τα τάγματα βίας μπορούσαν να εξοστρακίζουν και να καταδυναστεύουν κάθε φωνή αντίθετη με τη δική τους. Επιστροφή σε ένα πανεπιστήμιο των κομμάτων και των παρατάξεων χωρίς αξιολόγηση ,χωρίς σύνδεση με την παραγωγή και την οικονομία, χωρίς ελεύθερη φωνή»

«Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας και της κοινωνίας δεν θα επιτρέψουν αυτό το πισωγύρισμα» κατέληξε η Άννα Διαμαντοπούλου.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: