30.7.12

Αυτοπυρπολήθηκε μητέρα φυλακισμένης μπλόγκερ στο Βιετνάμ...


Στον αυτοπυρπολισμό της προχώρησε η μητέρα μίας διάσημης μπλόγκερ στο Βιετνάμ, για την οποία εκρεμμεί δίκη την επόμενη εβδομάδα. Η άτυχη γυναίκα, όπως διεμήνυσαν πηγές που προέρχονται από το οικογενειακό της περιβάλλον, έχασε τελικά τη ζωή της.

«Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και...
υπέκυψε καθ' οδόν για το νοσοκομείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο, καθολικός ιερέας και φίλος της οικογένειας , Ντινχ Χου Τοάι, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου πόλης Χο Τσι Μινχ στις 7 Αυγούστου.

Η μητέρα της φυλακισμένης, ονόματι Λιένγκ, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής της Μπακ Λιού, καθώς όπως δήλωσε ένας γαλλικός ακτιβιστής στο Γαλλικό πρακτορείο ''Ανησυχούσε πολύ για την κόρη της. Φοβόταν ότι δεν θα την ξαναδεί".

Αναφορικά με τη φυλακισμένη κόρη της άτυχης γυναίκας που φέρει το όνομα Ταν, είναι καθολική πρώην αστυνομικός, ηλικίας 42 ετών και τελεί υπό κράτηση από τον Σεπτέμβριο του 2011. Η κατηγορία της είναι : "παραποίηση της αλήθειας, δυσφήμηση του κόμματος και του κράτους", για αναρτήσεις πολιτικών άρθρων που είχε γράψει στον πολιτικό ιστότοπο της " Ένωσης Ελεύθερων Δημοσιογράφων του Βιετνάμ", το οποίο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2007...

Δεν υπάρχουν σχόλια: