31.7.12

Τα... αντι-νομοσχέδια του Αλέξη! ...


«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» είναι μία από τις φράσεις που ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου, μετά τις εκλογές. Προς το παρόν, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι... θα ταράξει την κυβέρνηση στα... αντι-νομοσχέδια! Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ σήμερα δίνει στη δημοσιότητα το αντι-νομοσχέδιο για την Παιδεία, με σημείο αιχμής τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Προτάσεις
Κοινή συνισταμένη των απόψεων που θα παρουσιάσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι αλλαγές που προτείνονται από το υπουργείο Παιδείας δεν αλλάζουν την ουσία και τη φιλοσοφία του νόμου Διαμαντοπούλου. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν όχι μόνο τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αλλά και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σημειωτέον ότι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η κατάθεση πρότασης νόμου για την απλή αναλογική, ενώ εκκρεμεί και η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το χρέος και την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Αυτά, μάλλον από Σεπτέμβριο...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: