31.7.12

Η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στον κόσμο...Μία εικόνα που πιστεύεται πως είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ πρόκειται να εκτεθεί στη Γερμανία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1826 από τον Nicéphore Niépce και «κυκλοφορεί» με το όνομα «View From The Window At Le Gras».Ο ... Nicéphore Niépce απαθανάτισε την εικόνα στην περιοχή Le Gras όπου έμενε στο Saint-Loup-de-Varennes της Γαλλίας.

Πιστεύεται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο έναν μικρό δίσκο καλυμμένο με ένα ειδικό φωτοευαίσθητο μείγμα. Με την έκθεση στο φως το μείγμα σκλήρυνε ενώ τα κομμάτια που δεν εκτέθηκαν παρέμειναν υδατοδιαλυτά και μπορούσαν να ξεπλυθούν με ένα μείγμα πετρελαίου και ελαίου λεβάντας. Μετά την 8ωρη έκθεση, οι ακτίνες του ήλιου «φώτισαν»τα κτήρια στις δύο πλευρές της εικόνας.

Τελευταία φορά εκτέθηκε στο Λονδίνο το 1898 και στη συνέχεια ξεχάστηκε μέχρι να τη βρει ο ιστορικός Helmut Gernsheim και να ανακηρύξει τον Niépce τον εφευρέτη της φωτογραφίας.

Το Σεπτέμβριο η φωτογραφία θα ενταχθεί στην έκθεση «Η γέννηση της φωτογραφίας» που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Reiss Engelhorn στο Mannheim της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: