31.7.12

Τα 10 σημεία Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ...


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης (10 π.μ.) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να... αναπτύξει την πρόταση των 10 σημείων, που παρουσίασε σε γενικές γραμμές και στη σύσκεψη με τους κ. Σαμαρά και Κουβέλη το απόγευμα της Δευτέρας, και αφορά στο πώς θα εξελιχθούν σε βάθος τετραετίας οι πολιτικές για την εφαρμογή του προγράμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα πρέπει να εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα πρέπει να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2014 και τα δύο επόμενα χρόνια να ληφθούν τα όποια μέτρα θεωρηθεί τότε αναγκαίο ότι πρέπει να ληφθούν.

Τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα «συνολικό στρατηγικό πλαίσιο» για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως είπε, πρέπει να ανασχέσουμε την ύφεση, να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, να προωθήσουμε μέτρα για την ανάπτυξη και να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή.

«Αλλά η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση του ελλείμματος πρέπει να λάβει υπ' όψιν της το γεγονός ότι έχουμε ύφεση, δυστυχώς πολύ βαθύτερη από αυτήν που είχαν προϋπολογίσει οι θεσμικοί μας εταίροι. Άρα πρέπει να διαμορφώσουμε κι ένα επικαιροποιημένο μακροοικονομικό πλαίσιο» είπε.

Και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην ανάγκη να προωθηθεί αυτό το συνολικό στρατηγικό πλαίσιο και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πακέτο των μέτρων είναι μία από τις τρεις παραμέτρους που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι άλλες παράμετροι, όπως είπε, είναι: «Να έχουμε σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μείνει το ίδιο ονομαστικό βάρος του χρέους».

Τόνισε, τέλος, ότι χρειάζεται εθνική συστράτευση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επενδύει στην καταστροφή και στο αδιέξοδο», τονίζοντας ότι «αυτή δεν είναι υπεύθυνη στάση».

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν επίσης οι προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και η ιδιωτικοποίηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας -θέμα για το οποίο υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: