29.1.11

Τουρκική φρεγάτα συνδέει την γραμμή Δαρδανέλια-Εύβοια..,


Σε απόσταση αναπνοής από τα παράλια της Εύβοιας έφτασε χθες η τουρκική φρεγάτα «Γιλδιρίμ», που στα ελληνικά σημαίνει «αστραπή», στέλνοντας για πολλοστή φορά το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνική θάλασσα.

Η τουρκική φρεγάτα «Γιλδιρίμ» τα ξημερώματα της Πέμπτης, εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βόρεια της Λήμνου ακολουθώντας πορεία...
σε διεθνή ύδατα. Ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε νότια πορεία και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Η πορεία της αποδεικνύει ότι κινήθηκε βάσει σχεδίου.

Η φρεγάτα επί σαράντα πέντε λεπτά, για την ακρίβεια από τις 2.13 έως τις 3.01 τα ξημερώματα παρέμενε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας. Κατόπιν κινήθηκε νοτιοανατολικά, σε διεθνή ύδατα, στην περιοχή του νότιου Αιγαίου. Οι κινήσεις της παρακολουθούνταν από δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια η τουρκική φρεγάτα κατευθύνθηκε προς τον Λίβανο.

Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων: «Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίζονται. Τουρκικές φρεγάτες κόβουν βόλτες στα ελληνικά νερά του Αιγαίου. Σήμερα τα χαράματα άλλη μία τουρκική φρεγάτα ξεκινώντας από τα Δαρδανέλια έφτασε μέχρι τη Σκύρο και την Εύβοια, κινούμενη ακόμα και στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής. Εχει τεράστιες ευθύνες.

»Φαίνεται πως η μυστική διπλωματία και τα κούφια λόγια στο Ερζερούμ του κ. Παπανδρέου δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην αποτροπή των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έχουν ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τα αδιέξοδα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου. Οι Ελληνες απαιτούν εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ευτυχώς που τα ελληνικά παράλια βρίσκονται σε καλά χέρια. Η τουρκική φρεγάτα είναι ακριβώς έξω από την Εύβοια. Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση, μπράβο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας».


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: