29.1.11

Και στην Κύπρο παίζεται το ίδιο "θέατρο", αλλά με Παλαιστίνιους...


Έφυγαν από την ακτή "Μακένζι" οι Παλαιστίνιοι αιτητές πολιτικού ασύλου...
Λάρνακα: Οι δώδεκα οικογένειες Παλαιστινίων που κατασκήνωσαν επί δέκα μέρες στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα αποχώρησαν χθες γύρω στις πέντε το απόγευμα και κάποιοι από
αυτούς ανέφεραν ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστούν στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας στη Λάρνακα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της εργοδότησης τους.

Κάποιοι από αυτούς φέρονται να εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αναφέροντας παράλληλα ότι αυτοσκοπός δεν ήταν η είσπραξη επιδομάτων αλλά η εξεύρεση εργασίας ώστε να μην επιβαρύνουν και την κυπριακή κυβέρνηση με επιδόματα.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι φέρονται να ανέφεραν πως σε περίπτωση εξεύρεσης εργασίας ο μισθός τους δεν πρέπει να είναι χαμηλότερος από το επίδομα που έπαιρναν από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο είναι δυνατό να δημιουργήσει προβλήματα αφού είναι πολύ πιθανό να μην εξασφαλίσουν εργασία με τα εισοδήματα που προσδοκούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο στη μετακίνηση των Παλαιστινίων διαμαρτυρομένων έπαιξε και ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η υπουργός Εργασίας κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους εξέτασε τις περιπτώσεις των Παλαιστινίων μία προς μία και σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη, όταν
οι Παλαιστίνιοι αποστέλλονται σε κάποιο εργοδότη, μέσω του Γραφείου Εξευρέσεως Εργασίας, κατά τη συνέντευξη που θα του λαμβάνει ο εργοδότης θα παρευρίσκεται και λειτουργός του Γραφείου Εργασίας ώστε να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και να διαπιστώνεται αν όντως και οι δύο πλευρές επιθυμούν τη συνεργασία και αν όχι ποιος φέρει ευθύνη.

Όπως είναι γνωστό, Παλαιστίνιοι παραπονέθηκαν ότι οι εργοδότες τους απορρίπτουν, όταν αποταθούν κοντά τους για εργασία, με σκοπό να ζητήσουν άδεια για εργοδότηση Πακιστανών ή αλλοδαπών άλλων εθνικοτήτων οι οποίοι έχουν και λιγότερες απαιτήσει ως προς τη μισθοδοσία και γενικότερα τους όρους εργασίας.

Κυβερνητική πηγή ανάφερε στον «Φ», πως όταν εργοδοτούνται Παλαιστίνιοι μειώνονται οι αλλοδαποί που εισέρχονται στην Κύπρο ενώ παράλληλα μειώνονται και τα επιδόματα που οφείλει να καταβάλει η κυβέρνηση στους Παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: