29.1.11

Οι καρέκλες ο ρινόκερος και η φαλακρή τραγουδήστρια...


apotopoto.blogspot
Άνοιξε το Νταβός. Και επειδή είναι χειμώνας , χέστηκε η φοράδα στο στάβλο της κι όχι στο σαλόνι του ειδυλλιακού ελβετικού χωριού, μπροστά στα ευαίσθητα ρουθούνια της εκλεκτής ομήγυρης.
Ο πρωθυπουργός με την υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πήγαν...

στον κουρέα, 700 ευρώ χωρίς το πουρμπουάρ. Κουρεύονταν εκεί κι άλλοι αρχηγοί κρατών, όπως ο Μπεν Αλί, ο Αλί Μπερίσα, ο Μποκασά, ο Θάτσι, ο Μπερλουσκόνι, ο Σαντάμ Χουσέιν, ο Μουμπάρακ, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Αμίν Νταντά, ο Χασάν ΙΙ, ο Γκμπαγκμπό και η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Αργότερα, φρεσκοκουρεμένοι, ο πρωθυπουργός στα μπλε πετρόλ, η υπουργός στα λαδί έπεσαν πάνω σε μια εύθυμη παρέα τραπεζιτών: Μπερνάκι, Κερβιέλ της Σοσιετέ Ζενεράλ, Προβόπουλος, Κοσκωτάς των Τραπεζών Κρήτης και Κεντρικής Ελλάδος, Βαρδινογιάννης της Τράπεζας Χίου, Τρισέ. Έκλεισαν ραντεβού για το ποκεράκι μετά το diner. Δεν έλειπαν, φυσικά, και επιχειρηματίες και οικονομολόγοι, όπως ο Σόρος, ο Μάντοφ, ο Ντον Κορλεόνε και ο Σαλιαρέλης-Ρουμπίνι, γνωστός έμπορος πολύτιμων λίθων και συμβουλών.

Οι συνδαιτυμόνες ρώτησαν - ξέρετε πώς είναι σ΄αυτά τα πάρτυ'ζ- τον πρωθυπουργό και την υπουργό αν είναι Ύβρις (κατά την ερμηνεία που έδιναν στη λέξη οι διακεκριμένοι ελληνιστές Ζαν-Πιέρ Βερνάν και Ζακλίν ντε Ρομιγύ), Έλληνες πολιτικοί να αντιπροσωπεύουν, εδώ μες τη χλιδή, μια χώρα χρεοκοπημένη, μια Επιχείρηση ΕΛΛΑΣ Εταιρεία (εξαιρετικά) Περιορισμένης Ευθύνης. Και οριστικά(;) περιορισμένης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας των πολιτών της που, μεταξύ άλλων, εξακολουθούν να πιστεύουν τους πολιτικούς τους.

Θα ήταν μια ιδέα, όλοι εμείς οι Έλληνες να βγούμε στο δρόμο και να αυτοπυρπολήσουμε τα ομοιώματά μας ή, οι πιο εύποροι, τον Ινδό κηπουρό μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: