29.1.11

Επαναδιαπραγμάτευση με μερική διαγραφή του χρέους ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ...


Αυτό που χρειάζεται για να πάρει «ανάσα» η οικονομία και η κοινωνία είναι η συνολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με μερική διαγραφή του και κατευθείαν δανεισμό των χωρών από την ΕΚΤ, τονίζει ο Συνασπισμός.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιο του γραφείου τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι όσο η κυβέρνηση επιμένει να διαψεύδει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα συμβεί, «όπως και τόσα που έχει διαψεύσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συνέβησαν στην πορεία».

«Το θέμα είναι με ποιους όρους θα γίνει. Προς όφελος της κοινωνίας ή των δανειστών;», λέει ο Συνασπισμός και καταλήγει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο συνολικότερος αγώνας «για μια άλλη Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ.Κουβέλης, κάλεσε το Σάββατο την κυβέρνηση «συστηματικά να αναζητήσει και να διεκδικήσει τη συνολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους έτσι ώστε να υπάρξει η επιμήκυνση αποπληρωμής όλου του χρέους και βεβαίως στο πλαίσιο μιας σταθερής λύσης να υπάρξει και μείωση του επιτοκίου».

Αυτό, είπε ο κ. Κουβέλης, θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν συνθήκες «ανάσας» για την ελληνική οικονομία.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: