25.4.24

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Kλήσεις για εξηγήσεις σε υπόπτους...

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καλεί προς εξηγήσεις ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών. Είχε προηγηθεί επιτόπια έρευνα...

Η υπόθεση της διαρροής δεδομένων (e-mail αποδήμων) από το Υπουργείο Εσωτερικών στο επιτελείο της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου παραμένει πάντα ανοιχτή, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της διερεύνησης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι πληροφορίες του NEWS 24/7 αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα στις αρχές) ανώτατα διοικητικά στελέχη των οργανικών ομάδων του Υπουργείου Εσωτερικών που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν στην έδρα της Αρχής για την παροχή επιπλέον εξηγήσεων.

Θυμίζουμε εδώ ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει μεταβεί ήδη δύο φορές στο κτίριο όπου στεγάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει διενεργήσει επιτόπια έρευνα (κυρίως με καταθέσεις των στελεχών) χωρίς όμως να προχωρήσει παράλληλα και σε τεχνικό έλεγχο.

Κλήση για την επόμενη εβδομάδα πήρε και ο αρμόδιος DPO του Υπουργείου Εσωτερικών (υπεύθυνος εκ του νόμου για υποθέσεις προσωπικών δεδομένων) ο οποίς φαίνεται ότι έχει και κομβικό ρόλο στη διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου.

Μιλώντας για τον εσωτερικό έλεγχο, αυτός ως προς το κύριο κομμάτι του έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όπως τόνισε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή τη Δευτέρα, δεν έχει κλείσει το τυπικό κομμάτι.

Ο εσωτερικός έλεγχος αναμένεται να καταλήξει είτε σε ΕΔΕ είτε σε Πειθαρχικό Ελεγχο για συγκεκριμένα πρόσωπα των οποίων η εμπλοκή θα έχει τεκμηριωθεί από τον έλεγχο.

Την ίδια ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ήδη από τις αρχές του Μάρτη. Σημειώνεται ότι στις 12 Μαρτίου η Εισαγγελία απέστειλε στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών έγγραφο με συγκεκριμένα αιτήματα. Το έγγραφο έφερε την υπογραφή του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: