24.4.24

Ο Γκρίνμπεργκ ανατρέπει την τακτική Μητσοτάκη...Να σταματήσουν επιθέσεις κατά του Κασσελάκη συστήνει στην κυβέρνηση ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος, διακρίνοντας ότι αναδεικνύονται σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ...

Στα επικοινωνιακά… φώτα του Σταν Γκρίνμπεργκ αναζητούν σωσίβιο οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου με σκοπό να αναχαιτιστεί η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης. Ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας, έπειτα από τη σαββατιάτικη σύσκεψη που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στενούς του συνεργάτες, συνέστησε αλλαγή πλεύσης της Ν.Δ. ώστε να υπερβεί τον, αναθεωρημένο προς τα κάτω, πήχη του 32%-33% στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταν Γκρίνμπεργκ συνέστησε να περιοριστούν οι επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, θεωρώντας πως αυτές ενισχύουν περαιτέρω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και το προφίλ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Τη Δευτέρα πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε να παραβιάζει τις συστάσεις που πολύπειρου επικοινωνιολόγου ισχυριζόμενος πως ο Στ. Κασσελάκης πραγματοποιεί κρουαζιέρα στις Κυκλάδες. «Μάλλον ο Παύλος Μαρινάκης μπερδεύτηκε με τις βουτιές του Κ. Μητσοτάκη στο Μαράθι την ώρα που είχε ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στη Μέση Ανατολή» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παράλληλα, ο Σταν Γκρίνμπεργκ προειδοποίησε τους συνομιλητές του ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, ο 79χρονος επικοινωνιολόγος χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για την επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη κεντρογενών ψηφοφόρων που γοητεύτηκαν από το άνοιγμα του Κ. Μητσοτάκη στον εκσυγχρονιστικό χώρο. 

Επιπλέον, ο πολύπειρος επικοινωνιολόγος εκτιμά πως η Ελληνική Λύση δύσκολα θα απειλήσει τη Ν.Δ. «από τα δεξιά της» παρά τα δημοσκοπικά κέρδη που καταγράφει ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ξεμένουν από θετικό λόγο

Για να εξουδετερωθούν οι παραπάνω πολιτικοί κίνδυνοι εντούτοις χρειάζεται η Ν.Δ. να συγκροτήσει ένα θετικό αφήγημα και τα στελέχη της στην προεκλογική εκστρατεία να προβάλουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης. Σ’ αυτό το σκέλος «αρχίζουν τα δύσκολα», όπως σιγοψιθυρίζουν οι γαλάζιοι βουλευτές. Η δυσφορία των πολιτών λόγω της επίμονης ακρίβειας ή της αύξησης στο κόστος στέγασης δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Λαχαναγορά, επιχείρησε να πείσει ότι ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής, καθώς και ότι «έχουμε για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και έχουμε πια πτώση τιμών». Σημειώνεται ότι, όπως σχολιάζουν πολλοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει αναρίθμητες φορές ότι τα δύσκολα με την ακρίβεια έχουν μείνει πίσω, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται στο ράφι.

Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιζητά την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις μεταρρυθμίσεις θεωρείται από γαλάζιους κύκλους ότι δεν δημιουργεί θετικό ρεύμα από τη στιγμή που η έννοια της «μεταρρύθμισης» είναι ταυτισμένη με παρεμβάσεις (απογευματινά χειρουργεία, ελαστικοποίηση της εργασίας, ιδιωτικά ΑΕΙ) που δεν είναι δημοφιλείς στους πολίτες.

Κ.Σ. - Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: