24.4.24

Οι πορτοκαλί σκέψεις και η καλή ιδέα του Φάμελλου...

Όταν ο ουρανός γίνεται λόγος για να σκεφτεί κανείς τις ευρωεκλογές και μία προ ημερησίας έρχεται την κατάλληλη στιγμή...

Μια προ ημερησίας στην Βουλή είναι πάντα μια …καλή ιδέα! Τα εύσημα στον Σωκράτη Φάμελλο.

Καιρός ήταν να υπάρξει και κάποιου είδους πολιτική συζήτηση στην προεκλογική περίοδο. Γιατί έως τώρα ασχολούμαστε με τις «βόλτες» του Μητσοτάκη, τα «θαύματα» του Κασσελάκη και τις εκκλησίες γενικώς.

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει κι ο πρωθυπουργός από την Βουλή (αυτός μπορεί σε αντίθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Άλλωστε δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από μια συζήτηση για την ακρίβεια. Όπως μας τα είπε τις προάλλες στην Βαρβάκειο οι τιμές πέφτουν.

Για να δούμε πως θα τα πάει όταν δεν έχει απέναντί του στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που εμφανίζονται με άλλους ρόλους.

Πορτοκαλί σκέψεις

Εκτός από να πνίξουμε τα social media σε πορτοκαλί φωτογραφίες σκεφθήκαμε άραγε και τίποτε άλλο με αφορμή τις απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της αφρικανικής σκόνης;

Ας πούμε την …κλιματική κρίση επί παραδείγματι. Μια και μία έκφανσή της (ευτυχώς όχι πολύ επικίνδυνη) είχαμε την ευκαιρία να δούμε από τα παράθυρα μας και τις μπαλκονόπορτες.

Πάντως ένας πολιτικός φορέας που τα σκέπτεται αυτά (ανεξάρτητα με το χρώμα του ουρανού) είναι ο ΚΟΣΜΟΣ του Πέτρου Κόκκαλη. Χθες μάλιστα πρότεινε την «κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης συντασσόμενη με το ψήφισμα του Νοεμβρίου του 2019 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο τη κινητοποίηση του συνόλου της δημόσιας διοίκησης στον αγώνα για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης».

Ζήλεψε

Έχει εμφανώς ζηλέψει ο Κυριάκος Βελόπουλος που η Νίκη του Νατσιού «παίρνει όλο το χαρτί» στο ακροδεξιό κοινό. Είδε και τις δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου μετά την επίθεση στην Αγγελική Δεληκάρη κι από ότι φαίνεται ανησύχησε.

Έτσι λοιπόν μπήκε κι αυτός «στον χορό». Δηλώνοντας από το Περιστύλιο της Βουλής πως «χρειάστηκε ένα χαστούκι για να ανοίξει η πολιτεία υποκριτικά διάλογο με την Εκκλησία. Όταν ψήφιζε τον γάμο των ομοφυλοφίλων η κυβέρνηση έκανε μονόλογο τελικά;».

Βέβαια σε αυτό του έκανε …κεφαλοκλείδωμα ο Μητσοτάκης που έχει κανονίσει κοινή δημόσια παρουσία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που χθες συναντήθηκε και με τον Κυριάκο Πιερακάκη.

Μόνη του παρηγοριά υποθέτουμε οι Μητροπολίτες που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις επαφές πρωθυπουργού –αρχιεπισκόπου και θεωρούν την στάση της ιεραρχίας κάπως «light». Και δεν είναι μικρή παρηγοριά αν σκεφτεί κανείς πόσοι είναι αυτοί…

Eπισυνδέσεις - NEWS 247

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: